Μετάλλιο για κυβερνοστρατιώτες καθιερώνει το αμερικανικό Πεντάγωνο

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Predator χρησιμοποιείται κατά στόχων στη Μέση Ανατολή. (Πηγή: USAF)

Αναγνωρίζοντας την όλο και μεγαλύτερη εξάρτησή του από ηλεκτρονικά συστήματα, ρομποτικούς πολεμιστές και μάχες εξ αποστάσεως, ο αμερικανικός στρατός αποφάσισε να καθιερώσει μετάλλιο για τους κυβερνοστρατιώτες του.

Το μετάλλιο, με απόφαση του υπουργού Άμυνας Λίο Πανέτα, αναφέρει το Associated Press, θα απονέμεται σε όσους έχουν άμεση αλλά εξ αποστάσεως επίδραση στις επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα μετά τις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Αυτό περιλαμβάνει χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών ή ειδικούς του κυβερνοπολέμου, οι δραστηριότητες των οποίων (αμυντικές ή επιθετικές) καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου.

Σε κλίμακα σπουδαιότητας, το νέο μετάλλιο Διακεκριμένης Πολεμικής Επιχείρησης θα είναι ανάμεσα στο Χάλκινο και τον Αργυρό Αστέρα.

Οι ΗΠΑ διατηρούν τον μεγαλύτερο ίσως στόλο μη επανδρωμένων αεροσκαφών για καθήκοντα επιτήρησης, συλλογής πληροφοριών, αλλά και επιθετικές ενέργειες, όπως την εξόντωση μαχητών της Αλ Κάιντα

Οι χειριστές των μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ΗΠΑ βρίσκονται πολλές φορές σε βάσεις στο ηπειρωτικό έδαφος της χώρας, χιλιάδες χιλιόμετρα από τα σημεία των συγκρούσεων στο Αφγανιστάν ή γύρω από το Κέρας της Αφρικής, το νέο πεδίο μάχης των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η δραστηριότητα προκαλεί σοβαρά νομικά και ηθικά διλήμματα για τους τρόπους διεξαγωγής του πολέμου και την δυνατότητα που έχουν οι χειριστές (κατόπιν εντολών φυσικά) να αποφασίζουν ποιον και πότε θα σκοτώσουν.

Newsroom

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
rankx

rankx

Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν αποφεύγουν τον πόνο, όταν αυτό απαιτηθεί. Τα F-5A παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1965 και αποσύρθηκαν το 2001.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.