Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση "Πυρπολητής 3/13" (φωτογραφίες)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Πυρπολητής 3/13» που διεξήχθη το πρωί της 18ης Απριλίου, κατόπιν εντολής του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, προς τμήμα της δύναμης ταχείας αντίδρασης, με σκοπό τη διεξαγωγή επιχειρήσεων σε νησί του ανατολικού Αιγαίου.

Άλμα αλεξιπτωτιστών οι οποίοι απεικόνιζαν τις “εχθρικές” δυνάμεις. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)

Σύμφωνα με πληροφορίες του express.gr, η άσκηση διεξήχθη στην Κω, το δε σενάριό της προέβλεπε τη διεξαγωγή αμυντικών επιχειρήσεων σε περίπτωση προσβολής του νησιού.

Παραλλαγμένος στρατιώτης οπλισμένος με οπλοπολυβόλο HK11 έχει έρθει σε επαφή με τους “εχθρικούς” αλεξιπτωτιστές. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)

Στην άσκηση συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις του στρατού και του ναυτικού -σε ρόλο επιτιθέμενου- και το σύνολο των δυνάμεων του νησιού, στο ρόλο του αμυνόμενου.

Θωρακισμένο όχημα μακράς αναγνωρίσεως VBL Panhard των αμυνομένων δυνάμεων του νησιού, κατευθύνεται προς το σημείο πτώση των “εχθρικών” αλεξιπτωτιστών. (Πηγη: ΓΕΕΘΑ)
Ομάδα αμυνόμενου πεζικού επιβιβασμένη σε ΤΟΜΠ G-127 Λεωνίδας κατευθύνεται προς το σημείο πτώσης των αλεξιπτωτιστών. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)
Αμυνόμενη δύναμη του νησιού ετοιμάζει να εκτελέσει βολή με όλμο 4.2” επι τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς όλμου M106. (Πηγή ΓΕΕΘΑ)
Η επικοινωνία κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων με τα προϊστάμενα κλιμάκια είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχή έκβαση του αγώνα. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)
Οι αλεξιπτωτιστές του “εχθρού” προσγειώνονται στη ζώνη ρίψης. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)
Όρθωση φάλαγγας αναγνωριστικών οχημάτων VBL Panhard. Τ οχήματα πρόκειται να κατευθυνθούν προς το σημείο ρίψης των “εχθρικών” αλεξιπτωτιστών και να εξαλείψουν το αεροπρογεφύρωμα. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
rankx

rankx

Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν αποφεύγουν τον πόνο, όταν αυτό απαιτηθεί. Τα F-5A παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1965 και αποσύρθηκαν το 2001.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.