Με τριών φάσεων εξοπλιστικό σχέδιο θα ξεκινήσει το 2019 ο νέος κοσοβάρικος Στρατός

Ξεκινώντας αμέσως τον Ιανουάριο, η Πρίστινα σχεδιάζει να επεκτείνει, εξοπλίσει και εκπαιδεύσει τον επικείμενο στρατό της για πάνω από δέκα χρόνια, αλλά θα πρέπει να βασιστεί στη διμερή χρηματοδότηση και στρατιωτική βοήθεια από άλλες χώρες ώστε να αποκτήσει βαρύτερο εξοπλισμό προς την ολοκλήρωση των σχεδίων για την προστασία της εδαφικής περιοχής του Κοσόβου, συμφωνά με κοσοβάρους αξιωματούχους.

“Οι πρώτοι στόχοι μας θα ειναι να θέσουμε το υπουργείο άμυνας μας στην σωστή αρχή και να επικεντρωθούμε στο δόγμα και την εκπαίδευση, καθώς θα συντηρούμε τον υφιστάμενο εξοπλισμό που διαθέτει η Δύναμη Ασφαλείας Κοσόβου,” δήλωσε την 18η Δεκεμβρίου στο Jane’s ο Συνταγματάρχης Αχμέτ Αζέτι, ακόλουθος άμυνας και ασφάλειας του Κοσόβου για τις τρεις χώρες της Μπενελούξ στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι, σταδιακά, κατά τη διάρκεια του δεκαετούς σχεδίου θα αυξηθεί η στρατολόγηση .

Brooks Tigner

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.