Το υποβρύχιο HMAS Collins του Βασιλικού Ναυτικού της Αυστραλίας (Φωτογραφία: Royal Australian Navy)

Ο Οργανισμός Αμυντικού Υλικού (Defensie Materieel Organisatie-DMO) της Αυστραλίας υπέγραψε σημαντική σύμβαση με την εταιρεία Thales Australia για τον εκσυχρονισμό των συστημάτων σόναρ των υποβρυχίων κλάσης Collins του Βασιλικού Ναυτικού της Αυστραλίας.

Η εταιρεία θα αντιμετωπίσει τα θέματα του απαρχαιωμένου συστήματος σόναρ Scylla των υποβρυχίων, ενισχύοντας την αξιοπιστία ενός συστήματος που είχε αρχικά σχεδιαστεί πριν ένα τέταρτο του αιώνα. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα εκσυχρονισμού θα αντικαταστήσει τον υπάρχον εξοπλισμό των κλωβών επεξεργασίας σήματος του συστήματος σόναρ, με σύγχρονα υλικά από το εμπόριο (COTS), και θα εγκατασταθεί εκ νέου το λογισμικό. Αυτές οι εργασίες θα οδηγήσουν σ’ ένα σύστημα που θα απαιτεί λιγότερο από το 20% των επεξεργαστών που χρησιμοποιούνται σήμερα από το σύστημα, καθώς επίσης και σε λιγότερες κάρτες επεξεργασίας από τον προκάτοχο του.

Βιομηχανικού προτύπου COTS κάρτες θα αντικαταστήσουν τις γνήσιες, κάνοντας το σύστημα να παρέχει αυξημένη αξιοπιστία και ευκολότερη συντήρηση.

Η αναβάθμιση θα εγκατασταθεί στα πρώτα έξι υποβρύχια το 2014 ως συνεχεία των θαλάσσιων δοκίμων που θα γίνουν στα μέσα του 2013.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: