Με υλικά εμπορίου ο εκσυγχρονισμός του συστήματος σόναρ Scylla των υποβρύχιων Collins της Αυστραλίας

Το υποβρύχιο HMAS Collins του Βασιλικού Ναυτικού της Αυστραλίας (Φωτογραφία: Royal Australian Navy)

Ο Οργανισμός Αμυντικού Υλικού (Defensie Materieel Organisatie-DMO) της Αυστραλίας υπέγραψε σημαντική σύμβαση με την εταιρεία Thales Australia για τον εκσυχρονισμό των συστημάτων σόναρ των υποβρυχίων κλάσης Collins του Βασιλικού Ναυτικού της Αυστραλίας.

Η εταιρεία θα αντιμετωπίσει τα θέματα του απαρχαιωμένου συστήματος σόναρ Scylla των υποβρυχίων, ενισχύοντας την αξιοπιστία ενός συστήματος που είχε αρχικά σχεδιαστεί πριν ένα τέταρτο του αιώνα. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα εκσυχρονισμού θα αντικαταστήσει τον υπάρχον εξοπλισμό των κλωβών επεξεργασίας σήματος του συστήματος σόναρ, με σύγχρονα υλικά από το εμπόριο (COTS), και θα εγκατασταθεί εκ νέου το λογισμικό. Αυτές οι εργασίες θα οδηγήσουν σ’ ένα σύστημα που θα απαιτεί λιγότερο από το 20% των επεξεργαστών που χρησιμοποιούνται σήμερα από το σύστημα, καθώς επίσης και σε λιγότερες κάρτες επεξεργασίας από τον προκάτοχο του.

Βιομηχανικού προτύπου COTS κάρτες θα αντικαταστήσουν τις γνήσιες, κάνοντας το σύστημα να παρέχει αυξημένη αξιοπιστία και ευκολότερη συντήρηση.

Η αναβάθμιση θα εγκατασταθεί στα πρώτα έξι υποβρύχια το 2014 ως συνεχεία των θαλάσσιων δοκίμων που θα γίνουν στα μέσα του 2013.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.