"Μικρή" διαρροή ανάγκασε πυρηνοκίνητο υποβρύχιο των ΗΠΑ να τεθει εκτός υπηρεσίας για πέντε μήνες

To υποβρύχιο USS Jefferson City (SSN-759) στον Περσικό Κόλπο το 1999. (wikimedia.org)

Οταν το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) άφησε την έδρα του στο Σαν Ντιέγκο την 9η Απριλίου, το 150μελές πλήρωμα του πίστευε πως θα περάσει έξι μήνες ταξιδεύοντας στο δυτικό Ειρηνικό και παραπέρα. Αντ’ αυτού, το υποβρύχιο ακινητοποιήθηκε απο τα μέσα Ιουνίου στο Γκουάμ, εγκατέλειψε την αποστολή του και τέθηκε στο περιθώριο από μία μικρή διαρροή που αποδείχθηκε αρκετά δύσκολή για να βρεθεί και ακόμη δυσκολότερη για να επισκευαστεί.

“Το υποβρύχιο USS Jefferson City έχει μια πολύ μικρή διαρροή ύδατος από μία βαλβίδα που βρίσκεται σε έναν τους αντιδραστήρες των συστημάτων πρόωσης του σκάφους,” ανακοίνωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος τύπου του Στόλου της Δύναμης Υποβρυχίων Ειρηνικού στο Περλ Χάρμπορ, Αντιπλοίαρχος Brook DeWalt.

“Απο τη στιγμή που διαρροή ήταν τόσο μικρή, απαιτήθηκε ο ενδελεχής έλεγχος με ευαίσθητα όργανα για να διαπιστωθεί η τοποθεσία της,” είπε ο DeWalt. “Αφότου εντοπίστηκε, χρειάστηκε επιπλέον χρόνος για να εξεταστούν οι επισκευαστικές επιλογές.”

“Αν και οι ανησυχίες για την ραδιενεργά νερά των συστημάτων ψύξης του αντιδραστήρα είναι αμελητέες,” διαβεβαίωσε ο DeWalt. ” Το νερό περιέχει μόνο ιχνοποσότητες ραδιενέργειας και συλλέγεται επί του σκάφους.”

Η ποσότητα του νερού που συλλέγεται, πρόσθεσε, είναι “πιθανών λίγα γαλόνια την ημέρα,” και αντιμετωπίζεται συστηματικά. “Τα συστήματα του υποβρυχίου είναι ικανά για να διαχειριστούν τη συγκεκριμένη ποσότητα νερού η οποία περιορίζεται επί του σκάφους,” είπε ο DeWalt.

To Jefferson City στάθμευσε το Γκουάμ την 21η Ιουνίου με την πρόθεση να αντιμετωπίσει τα θέματα συντήρησης στις τσιμούχες του άξονα και τα βοηθητικά συστήματα θαλασσινού ύδατος, είπε ο DeWalt. Μια διαρροή νερού ήταν επίσης εμφανής, η οποία θεωρήθηκε πως ήταν συμπυκνωμένα υγρά. Η πρώτη σκέψη ήταν πως υπήρχε διαρροή στον συμπυκνωτή ψύξης.

Το πλήρωμα του Jefferson City πίστευε πως θα είναι μία περιστασιακή διαρροή, αλλά η διαρροή αποδείχθηκε πολύ πιο δύσκολή στο να εντοπιστεί και επισκευαστεί.

“Το να βρεις την διαρροή δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα,” είπε ο DeWalt. “Πραγματικά απαιτήθηκε η μεταφορά ενός πολύ ευαίσθητου, εξειδικευμένου εξοπλισμού για να αναγνωρίσει και να την βρει. Χρειάστηκε αρκετός χρόνος.”

Τον Ιούλιο, κατέστη σαφές πως το υποβρύχιο δεν θα συνέχιζε τους επιχειρησιακούς σκοπούς της πλεύσης του. “Η αποστολή άλλαξε για την αντιμετώπιση των επισκευαστικών θεμάτων,” είπε ο DeWalt.

“Μετά τον εντοπισμό της διαρροής, τέθηκε το θέμα του τι θα γίνει μετά -επισκευή του υποβρυχίου στο Γκουάμ, στο Σαν Ντιέγκο ή στο Περλ Χάρμπορ. Η απόφαση ήταν πως η εμπειρία για την επισκευή υπήρχε στο λιμάνι του Περλ Χάρμπορ, σε αντίθεση με το να μεταφερθεί το τεχνικό προσωπικό στο Γκουάμ.”

Το Jefferson City ήδη έχει προγραμματιστεί να διέλθει δεξαμενισμό συντήρησης διάρκειας 22μηνών στο Περλ Χάρμπορ ξεκινώντας από το καλοκαίρι του 2015.
Το ΠΝ των ΗΠΑ αποφάσισε να επισπεύσει τον δεξαμενισμό συντήρησης και να τον συνδυάσει με την επισκευή των βαλβίδων, αλλά η διαθεσιμότητα των μόνιμων δεξαμενών έχει αποτελέσει θέμα.

Οι προετοιμασίες, είπε ο DeWalt, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, και το Jefferson City αναμένεται να αποχωρήσει σύντομα απο το Γκουάμ, φτάνοντας στο Περλ Χάρμπορ πριν τα τέλη Νοεμβρίου.

Άλλα υποβρύχια κάλυψαν την απουσία του Jefferson City, είπε ο DeWalt, και δεν απαιτήθηκε ανάπτυξη ξεχωριστού υποβρυχίου.

Το κόστος επισκευής δεν είναι ακόμη διαθέσιμο, πρόσθεσε.

Ο DeWalt επεσήμανε πως το πλήρωμα του Jefferson City αντέδρασε άριστα κατά τη διάρκεια της δύσκολης στιγμής.

“Το πλήρωμα και η διοίκηση έχουν κάνει μια αξιοθαύμαστη εργασία παραμένοντας συγκεντρωμένοι καθώς βρισκόταν στο Γκουάμ,” είπε ο DeWalt. “Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια που διατήρησαν το επίπεδο εκπαίδευσης και τον επαγγελματισμό τους καθώς αντιμετώπιζαν τα θέματα επισκευών.”

“Ήταν σίγουρα διαφορετικό και όχι προγραμματισμένο, άλλα το αντιμετώπισαν.”

Πλήρωμα του USS Jefferson City (SSN-759) προσδένουν το υποβρύχιο στο λιμάνι της Ναυτικής Βάσης Υποβρυχίων Point Loma. Μάιος 2006. (wikimedia.org)

Απόδοση από το defensenews.com για την Προέλαση

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.