Μέχρι σήμερα, η εταιρεία Northrop Grumman έχει παραδώσει δύο μονάδες επιχειρήσεων κατά στόχων επιφανείας (SUW), και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης της παράδοσης της πρώτης μονάδας αντιμέτρων ναρκών (MCM) για τα πλοία τύπου  Littoral Combat Ship (LCS).

Η εταιρεία Northop Grumman έχει αναλάβει από το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), σύμβαση αξίας 28 εκατομμύριον δολαρίων, για την παροχή υπηρεσιών σχεδιασμού και κατασκευής μονάδων επιχειρήσεων επιφανείας και αντιμέτρων ναρκών οι οποίες θα ενσωματωθούν και θα αναπτύσσονται με τα πλοία τύπου LCS.

Κάθε μονάδα αποστολής περιλαμβάνει ένα συγκεκριμένο σύνολο υποσυστημάτων, όπως, εξοπλισμό επεξεργαστών, οχήματα με αισθητήρες, και άλλα. Αυτές οι μονάδες αποστολής ενσωματώνουν ειδικά επανδρωμένα και μή επανδρωμένα συστήματα τα οποία θα μπορούν να λειτουργούν σε συνδυασμό εναέριου, χερσαίου και θαλασσίου πεδίου. Οι δυνατότητες που περιέχονται σε κάθε πακέτο αποστολής εστιάζονται στην αντιναρκική προστασία, τις παράκτιες ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις ή τις παράκτιες επιχειρήσεις επιφανείας.

Οι μονάδες αποστολής θα τοποθετηθούν σε τυποποιημένα εμπορευματοκιβώτια (container) τα οποία θα μπορούν να τοποθετηθούν στο πλοίο και άλλα συστήματα θα μεταφέρονται από το πλοίο επάνω σε παλέτες. Τα συστήματα αποστολής θα συνδεθούν στο δίκτυο του πλοίου και θα επικοινωνούν με άλλα συστήματα του πλοίου όπως και άλλα πλοία και αεροπλάνα.

Η μονάδα MIW περιλαμβάνει το: Τηλεχειριζόμενο σύστημα εξολόθρευσης ναρκών AN/WLD-1, τη συλλογή σόναρ ανίχνευσης ναρκών AN/AQS-20A, το εναέριο σύστημα laser ανίχνευσης ναρκών και το εναέριο σύστημα laser εξουδετέρωσης ναρκών.

Μέχρι σήμερα, η Northrop Grumman έχει παραδώσει δύο μονάδες επιχειρήσεων κατά στόχων επιφανείας (SUW), και βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης της παράδοσης της πρώτης μονάδας αντιμέτρων ναρκών (MCM) για τα πλοία LCS. Η δεύτερη μονάδα αντιμέτρων βρίσκεται, ήδη, στο στάδιο της κατασκευής.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: