Μπαράζ συμφωνιών στον αμυντικό τομέα από το Κατάρ

DIMDEX 2018: Η Barzan Holdings υπογράφει πολλαπλές συμφωνίες για την κάλυψη των μακροπρόθεσμων αναγκών άμυνας και ασφάλειας του Κατάρ.

Η Barzan Holdings, η πρώτη εταιρεία άμυνας και ασφάλειας που είναι υπεύθυνη για την ενδυνάμωση των στρατιωτικών δυνατοτήτων των ενόπλων δυνάμεων του Κατάρ, έχει υπογράψει επιτυχώς πολλές συμφωνίες με κορυφαίες διεθνείς εταιρείες άμυνας και ασφάλειας σε όλο τον κόσμο. Μέσω αυτών των συμφωνιών και της δημιουργίας κοινοπραξιών με εταιρίες-εταίρους, η Barzan Holdings δημιουργεί ανθρώπινο και τεχνολογικό κεφάλαιο στο Κατάρ καθώς και νέες δυνατότητες Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α) στο Κατάρ αυξάνοντας την αυτάρκεια του Κατάρ στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας προς όφελος του κράτους και για όλους τους πολίτες της.

Οι συμφωνίες υπογράφηκαν στην DIMDEX 2018, όπου η Barzan Holdings παρουσιάστηκε επίσημα στο κοινό την πρώτη ημέρα της έκθεσης. Η Barzan Holdings είναι στρατηγικός συνεργάτης της DIMDEX και επίσης ο μεγαλύτερος εκθέτης. Η παρουσίαση της Barzan Holding έγινε ευνοϊκά δεκτή από το κοινό, με το περίπτερό της στο DIMDEX να προσελκύει έντονη κίνηση και επισκέψεις τόσο από στρατιωτικούς όσο και από πολιτικούς αντιπροσώπους.

Η Barzan Holdings υπέγραψε συμφωνία με την Qinetiq, κορυφαίο πάροχο στρατιωτικών συμβουλευτικών υπηρεσιών, για τη δημιουργία της “BQ Solutions”. Η BQ Solutions υπέγραψε συμφωνία με το Πολεμικό Ναυτικό του εμιράτου του Κατάρ, σύμφωνα με το οποίο η BQ Solutions θα συμβουλεύει το Πολεμικό Ναυτικό για τις καλύτερες στρατηγικές και πρακτικές .

Η Barzan Holdings υπέγραψε συμφωνία με την ιταλική εταιρεία Beretta Holding, για να δημιουργήσει μια κοινοπραξία με την ονομασία “Bindig”, η λέξη «τουφέκι» στην καταριανή γλώσσα. Είναι η πρώτη φορά που η Beretta Holding δημιούργησε μια κοινοπραξία στη Μέση Ανατολή και θα κατασκευάσει πιστόλια και τυφέκια με το όνομα Bindig στο Κατάρ, για χρήση από τις ένοπλες δυνάμεις και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας και κυβερνητικές οντότητες.

Επιπλέον, η Barzan Holdings υπέγραψε συμφωνία με την τουρκική εταιρεία BMC, η οποία ειδικεύεται σε στρατιωτικά οχήματα. Η BMC είναι μια μακρόπνοη επένδυση των Ενόπλων Δυνάμεων του Κατάρ και η Barzan Holdings θα διαχειριστεί αυτή τη σχέση τώρα και στο μέλλον.

Η Barzan Holdings έχει ακόμα συνεργαστεί με τον σημαντικό αμερικανικό αμυντικό εργολάβο Raytheon για την εξουσία της Qatar Cyber Academy. Η Ακαδημία θα εκπαιδεύσει Καταριανούς που υπηρετούν την στρατιωτική του θητεία, θα ανοίξει επίσης τις υπηρεσίες της στον δημόσιο τομέα, για να κάνει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο πιο κατανοητή και να την προστατευθεί από πιθανές απειλές στον κυβερνοχώρο.

Η Barzan Holdings υπέγραψε συμφωνία και με τη νορβηγική εταιρεία Kongsberg για τη δημιουργία μιας κοινής επιχείρησης που ονομάζεται “BK Systems”. Η BK Systems θα ειδικεύεται σε στρατιωτικά συστήματα επικοινωνιών, συστήματα πλοήγησης και κατασκευή όπλων.

Η Barzan Holdings υπέγραψε επίσης συμφωνία με την τουρκική εταιρεία Sur International και τη φρουρά του εμιράτου του Κατάρ, για να δημιουργήσει μια κοινοπραξία που ονομάζεται “QSur.” Η QSur θα κατασκευάσει στρατιωτικές στολές υψηλού επιπέδου και ομοιόμορφα αξεσουάρ.

Η Barzan Holdings έχει συνάψει συμφωνία με την Qinetiq από το Ηνωμένο Βασίλειο, κορυφαίο πάροχο στρατιωτικών συμβουλευτικών υπηρεσιών, για τη δημιουργία “λύσεων BQ”. Κατά τη διάρκεια της DIMDEX, η BQ Solutions υπέγραψε συμφωνία με το Ναυτικό του εμιράτου του Κατάρ, σύμφωνα με το οποίο η BQ Solutions θα συμβουλεύει το Ναυτικό για τις καλύτερες στρατηγικές και πρακτικές σε “ανοιχτές θάλασσες” και τους κατάλληλους μετασχηματισμούς.

Η Barzan Holdings υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη μεγάλη γερμανική αμυντική εταιρεία Rheinmetall AG και η συμφωνία δημιουργεί μια κοινοπραξία που ονομάζεται Rheinmetall Barzan Advanced Technologies (RBAT), η οποία θα αναπτύξει μια βάση παραγωγής πυρομαχικών στο Κατάρ, που θα παράσχει ασφάλεια σε στρατηγικούςεγκαταστάσεις και κρίσιμες υποδομές στο Κατάρ και θα διεξαγάγει έρευνα σε UGV (μη επανδρωμένο όχημα εδάφους) και τεχνολογίες HEL (high energy lazer).

“Barq”, η κοινοπραξία μεταξύ της Barzan Holdings και δύο τουρκικών εταιρειών: Aselsan και SStek

Η Barzan Holdings υπέγραψε συμφωνίες με δύο τουρκικές εταιρείες: Aselsan και SStek, για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας με την επωνυμία “Barq.” Η Barq θα ασχοληθεί με την ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτροοπτικού εξοπλισμού, τεχνολογίας κρυπτογράφησης και έρευνας σχετικά με τηλεκατευθυνόμενες πλατφόρμες όπλων.

Η Barzan Holdings υπέγραψε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία Wilcox, που ειδικεύεται στην κατασκευή όπλων, καθώς και την τεχνολογία οπτικών πυροβόλων όπλων.

Ο Barzan έχει επίσης υπογράψει μνημόνιο συμφωνίας με την τουρκική εταιρεία SSM, για να συνεργαστεί για κοινά έργα Ε & Α μεταξύ του Κατάρ και της Τουρκίας για ανταλλαγή γνώσεων.

Η Barzan Holdings συνεργάζεται με τους διεθνείς εταίρους της για να ενισχύσει το μέλλον του Κατάρ, καθορίζοντας έναν οδικό χάρτη για τις στρατιωτικές και ασφαλιστικές βιομηχανίες του Κατάρ, σε συντονισμό με τις ένοπλες δυνάμεις του Κατάρ.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “navyrecognition.com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

3 Απαντήσεις

    1. Απόσπασμα από τον ιστότοπο του ΥΠΕΞ : “Συμφωνία πολιτιστικής συνεργασίας καθώς και Μνημόνιο Κατανόησης στον τομέα του Αθλητισμού, ενώ το Επιμελητήριο του Κατάρ και ο ΣΕΒ έχουν υπογράψει Συμφωνία σύστασης Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Κατάρ.Έχουν, επίσης, υπογραφεί διμερείς συμφωνίες επί στρατιωτικών θεμάτων καθώς και κείμενα τεχνικών διευθετήσεων περιορισμένης διάρκειας σχετικά με την υλοποίηση της συμμετοχής Καταρινών Ευέλπιδων σε ασκήσεις. Η συνεργασία των δύο χωρών στην αμυντική βιομηχανία ενισχύθηκε περαιτέρω με την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων και του Κατάρ.Στο Κατάρ διαβιούν αρκετοί Έλληνες, στην πλειονότητά τους στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες.”
      https://www.mfa.gr/blog/dimereis-sheseis-tis-ellados/qatar/
      Παρόλα αυτά η Ελλάδα διατηρεί καλύτερες σχέσεις με το Ιράν και τα ΗΑΕ.

  1. Τελικα οι βεδουινοι σε ολη την περιοχη κτιζουν αναπτυσουν αγοραζουν οπλικα συστηματα κανουν επενδυσεις ομως προς το παρον ειτε το θελουν ειτε οχι εξαρτωνται απο εξωτερικους παραγοντες ειτε Σαουδικη Αραβια ειτε Καταρ Ομαν κτλ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.