Νέα Ζηλανδία: Εγκρίθηκε η προμήθεια τεσσάρων αεροσκαφών “P-8A Poseidon”

Petty Officer 3rd Class Juan Sua

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ενέκρινε την προμήθεια τεσσάρων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας αξίας $2,346 δισεκατομμυρίων για τη βασιλική πολεμική αεροπορία της Νέας Ζηλανδίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που αποδεσμεύθηκε στον επίσημο ιστότοπο της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας την 9η Ιουλίου.

“Τα τέσσερα αεροσκάφη θα αντικαταστήσουν τα παρωχημένα αεροσκάφη ναυτικής περιπολίας ‘P-3K2 Orion’ που χρησιμοποιούνται από το βασιλικό πολεμικό ναυτικό της Νέας Ζηλανδίας από τη δεκαετία του 1960. Το 2025 ο σημερινός στόλος των “Orion” θα φτάσει στο τέλος της αναμενόμενης επιχειρησιακής ζωή του”, ανέφερε η ανακοίνωση.

Η μελλοντική συμφωνία θα περιλαμβάνει το νέο αεροσκάφος, εκπαιδευτικά συστήματα, υποδομές και είσοδο στην υπηρεσία αξίας $2,346 δισ. Θα παραδοθούν και θα ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις τους από το 2023.

Μέχρι σήμερα, η αεροπορική δύναμη επιτήρησης και αντίδρασης (“ASRF”) παρέχεται απο την 5η Μοίρα της “RNZAF” που ειναι εξοπλισμένη με συνολικά έξι αεροσκάφη “P-3K2 Orion”. Ο υφιστάμενος στόλος “Orion” θα φτάσει στο τέλος της αναμενόμενης επιχειρησιακής ζωής του το 2025.

Η περιοχή έρευνας και διάσωσης της Νέας Ζηλανδίας σε σύγκριση με την Ευρώπη.

Ο υπουργός άμυνας της Νέας Ζηλανδίας, Ρον Μαρκ, δήλωσε ότι αυτή η προμήθεια διασφαλίζει ότι η αμυντική δύναμη μπορεί να συνεχίζει να παρέχει την ναυτική επιτήρηση της χώρας, την προστασία των πόρων, την ανθρωπιστική βοήθεια και αντιμετώπιση καταστροφών γύρω από την Νέα Ζηλανδία και σε όλον τον νότιο Ειρηνικό.

“Η προμήθεια των αεροσκαφών παρέχει στην Νέα Ζηλανδία την ικανότητα να συνεχίσει την ανάπτυξη σε ενα μεγάλο εύρος αεροπορικών ναυτικών καταστάσεων ανεξάρτητα, και όταν απαιτηθεί, να συνεργαστεί αποτελεσματικά μαζί με συμμάχους συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ), οι οποίοι χρησιμοποιούν, ή θα χρησιμοποιήσουν, το αεροσκάφος”, τόνισε ο Ρον Μάρκ.

©Petty Officer 2nd Class Juan Sua | Ναυτες των “Skinny Dragons” της Μοίρας περιπολιών (VP) 4 χρησιμοποιούν την μονάδα χειρισμού πυρομαχικών “MHU-83” για να φορτώσουν έναν πύραυλο “AGM-84D Harpoon” σε αεροσκάφος “P-8 Poseidon” κατά τη διάρκεια άσκησης στην αεροπορική βάση Καντίνα στην Οκινάουα, Ιαπωνία.

Σύμφωνα με την “Boeing”, το “P-8 Poseidon” ειναι ένα αεροσκάφος που εχει σχεδιαστεί για ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις, αντιπλοϊκές επιχειρήσεις, και αποστολές πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης μεγάλης ακτίνας. Εχει την ικανότητα επιχειρήσεων σε μεγάλες θαλασσιές και παράκτιες περιοχές. Είναι επίσης αποτελεσματικό στις αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας και ερευνάς και διάσωσης. Ως παραγωγό του “Boeing 737 Επόμενης Γενιάς”, το “P-8” συνδυάζει την ανώτερη απόδοση και αξιοπιστία με ένα προηγμένο σύστημα αποστολής που εξασφαλίζει την μεγίστη διαλειτουργικότητα στο μελλοντικό πεδίο μάχης.

Η προμήθεια έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετα την ανακοίνωση της γειτονικής Αυστραλίας να επενδύσει $5,2 δισ. στην εξέλιξη και αγορά ανεπάνδρωτων εναέριων συστημάτων υψηλής τεχνολογίας από τις ΗΠΑ για κοινές στρατιωτικές αποστολές και την επιτήρηση των ωκεανών, συμπεριλαμβανομένης της Θάλασσας της Νότιας Κίνας.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Defence-Blog.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.