Ραντάρ επιτήρησης SMART-S Mk2. (Thales)

Ραντάρ επιτήρησης SMART-S Mk2. (Thales)

H βιομηχανία Thales Nederland κέρδισε σύμβαση από την Lockheed Martin Canada (LMC) για την προμήθεια δύο 3D ραντάρ SMART-S Mk2 για δύο φρεγάτες πολλαπλών χρήσεων MEKO 200 του Βασιλικού Ναυτικού Νέας Ζηλανδίας (RNZN) στο πλαίσιο του προγράμματος  εκσυγχρονισμού συστημάτων φρεγατών (FSU) ANZAC.

Σύμφωνα με την σύμβαση, η αξία της οποίας δεν έχει γνωστοποιηθεί, η Thales Nederland θα παρέχει στην LMC  δύο ραντάρ SMART-S Mk2 για να εγκατασταθούν στις φρεγάτες κλάσης ANZAC του RNZN, την HMNZS Te Mana (F111) και την HMNZS Te Kaha (F77). Η παράδοση του πρώτου συστήματος ραντάρ σύμφωνα με το IHS Janes αναμένεται στα μέσα του 2016 με το δεύτερο να ακολουθεί περίπου 12 μήνες αργότερα.

Τα ραντάρ SMART-S υποστηρίζει την πλήρη σειρά των πολλαπλών αποστολών πυραύλων της MBDA, τον πύραυλο CAMM (Common Anti-Air Modular Missile), καθώς επίσης διαθέτει εξαιρετική αναλογία τιμής/επίδοσης στην αγορά. Αυτά τα στοιχεία ήταν κρίσιμα για επιλογή της LMC.

O Geert van der Molen, αντιπρόεδρος της Thales, υπεύθυνος δραστηριοτήτων των ραντάρ επιφανείας είπε: “Η αποδεδειγμένη ικανότητα του SMART-S Mk2 στην υποστήριξη των Evolved SeaSparrow Missile, Vertical Launch MICA και τώρα του Common Anti-Air Modular Missile  θέτει τα πρότυπα για την αγορά των μεσαίου βεληνεκούς 3D ραντάρ. Δεν είναι τυχαίο που το SMART-S είναι το ραντάρ που επιλέγουν τα Ναυτικά όλου του κόσμου.”

Το SMART-S Mk2 είναι ένα σύγχρονο ναυτικό ραντάρ  επιτήρησης αέρος και επιφανείας το οποίο που εφαρμόζει το μοναδικό σύστημα πολλαπλών δεσμών. Η υψηλή αξιοπιστία και ανίχνευση στόχων stealth, ακόμη και σε επιβαρυμένα επιχειρησιακά περιβάλλοντα, υποστηρίζει μεγάλες αποστολές και επιχειρήσεις σε παράκτια περιβάλλοντα. Το SMART-S Mk2 είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιηθεί σε μόνο δύο πλήρως αυτόματες επιχειρησιακές επιλογές.
Επιπλέον, το SMART-S Mk2  έχει εύκολη τοποθέτηση, ενσωμάτωση και συντήρηση.

Τον Απρίλιο του 20014, το υπουργείο Άμυνας της Νέας Ζηλανδίας βράβευσε την LMC με τη σύμβαση FSU αξίας 168 εκατομμυρίων $.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: