Νέα καθυστέρηση στην παράδοση του πρώτου “P-3Β Orion”

Πτήση P-3B την 13-7-16 απο την Ελευσίνα στην ΕΑΒ

Από Σάββας Δ. Βλάσσης, πρωτοδημοσιεύθηκε στο “doureios.com

[dropcap size=small]Σ[/dropcap]υνεχίζονται οι καθυστερήσεις με το πρώτο αεροσκάφος Ναυτικής Συνεργασίας Ρ-3Β που πρόκειται να επανέλθει σε πλόιμη κατάσταση ως «ενδιάμεση λύση» και κάλυψη των αμέσων επιχειρησιακών αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού.

Το αεροσκάφος, στο οποίο εργάζονται τεχνικοί της ΕΑΒ επί δύο χρόνια ήδη, αφού ξεπεράστηκαν κάποια σοβαρά προβλήματα που είχαν παρουσιασθεί με τους έλικες, εμφάνισε άλλο θέμα στα υδραυλικά συστήματα. Συγκεκριμένα, στην διάρκεια των δοκιμών, παρουσιάσθηκαν διαρροές καυσίμου και ελαίων, με αποτέλεσμα την εμφάνιση μικρής πυρκαγιάς σε κινητήρα. Είναι σαφές ότι η μεγάλη ηλικία του αεροσκάφους αποκαλύπτει ζητήματα σε σημεία στα οποία οι αρχικοί έλεγχοι είχαν δείξει ότι πιθανώς δεν επρόκειτο να αντιμετωπισθούν αστοχίες.

Το αεροσκάφος υπολογιζόταν να έχει παραδοθεί μέχρι την επίσημη ίδρυση της Διοικήσεως Αεροπορίας Ναυτικού, η σχετική τελετή για την οποία πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2018.  Τα νέα προβλήματα έχουν υποχρεώσει σε νέα μετάθεση του χρόνου παραδόσεως του αεροσκάφους, που υπολογιζόταν να παραδοθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Η νέα εκτίμηση προσδιορίζει ως πιθανότερο νέο ορόσημο τον Σεπτέμβριο.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.