Νέα παραγγελία ατομικών ασυρμάτων AN/PRC-154 από το Στρατό των ΗΠΑ

Ασύρματος AN/PRC-154 JTRS Riflleman (Φωτογραφία: defensetech)

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) έχει αναθέσει τη δεύτερη σύμβαση αρχικής παραγωγής (LRIP) του ασυρμάτους AN/PRC-154 Rifleman, ως τμήμα του προγράμματος ατομικών ασυρμάτων JTRS HMS.

O κύριος εργολάβος της σύμβασης του προγράμματος JTRS HMS ειναι η General Dynamics C4 Systems, και η εταιρεία Thales Communications Inc είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του 50% του συνόλου των ασυρμάτων της σύμβασης LRIP. Με το τελευταία ανάθεση των 13000 ασυρμάτων και το σχετικών παρελκόμενων, ο Στρατός των ΗΠΑ έχει αποκτήσει περισσότερους από 19000 παρόμοια συστήματα ασυρμάτου.

Το σύστημα ασύρματου AN/PRC-154 είναι ένα, χαμηλού βάρους, φορητός ασύρματος ο οποίος μπορεί να μεταδίδει ταυτοχρόνως φωνή και δεδομένα. Ο ασύρματος διαθέτει την δυνατότητα προσαρμογής στις επιλογές του χρήστη ανάλογα με την τακτική κατάσταση, δίκτυα φωνής και δεδομένων και δίνει την δυνατότητα στον επικεφαλής ομάδας, να παρακολουθήσει την ατομική θέση των στρατιωτών, σε τακτικό επίπεδο, λαμβάνοντας πληροφορίες για την τοποθεσία, δίνοντας στις αποβιβασμένες ομάδες στρατιωτών την αναγκαία ενημέρωση για την τακτική κατάσταση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.