Νέα συνεργασία της THEON SENSORS με τον γερμανικό στρατό για δίκυαλα νυχτερινής όρασης

Μία ακόμη προσπάθεια της Θέων Αισθητήρες απέδωσε καρπούς, αυτή τη φορά στη Γερμανία. Η ΤΗΕΟΝ ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με τον γερμανικό στρατό για το σχεδιασμό και την παραγωγή 1.700 δίκυαλων νυχτερινής όρασης (ΝΥΧ) που θα τοποθετηθούν στα οχήματα του στρατού και των ειδικών δυνάμεων καλύπτοντας τις ανάγκες νυχτερινής οδήγησης.

Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2019 και θα ολοκληρωθούν το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου. Η συμφωνία αυτή, που είναι η 2η στη σειρά με τον γερμανικό στρατό και τις
γερμανικές ειδικές δυνάμεις, αποτελεί μεγαμε επιτυχία για μία ελληνική εταιρία να διεισδύσει στη δύσκολη και πολύ απαιτητική αγορά της Γερμανίας, όπου τα προϊόντα οφείλουν να είναι
άκρως ανταγωνιστικά και να τηρούν προδιαγραφές αρίστης ποιότητας.

Ο Γενικός Διευθυντής της Θέων Αισθητήρες, Βασίλειος Σαββαϊδης, αναφερόμενος στη νέα συνεργασία τόνισε: «Η υπογραφή αυτής της σύμβασης αποτελεί επιστέγασμα πάνω από 20 χρόνια προσπαθειών και επιτυχιών στην παγκόσμια αγορά. Είναι μέρος μια ευρύτερης πολιτικής που αφορά στην προώθηση των προϊόντων της εταιρίας μας όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Στους άμεσους στόχους μας είναι η κατάθεση προσφορών στον γαλλικό στρατό αρχές του 2019, έναν από τους ελάχιστους στρατούς στην Ευρώπη που δεν χρησιμοποιεί όργανα της THEON, αλλά και στους δύο διαγωνισμούς του Αμερικανικού Πενταγώνου που ήδη προκυρήχθηκαν στις ΗΠΑ, όπου τα προϊόντα της THEON θεωρούνται ισότιμα με τα αντίστοιχα εγχώρια. Εκεί.η συνεργασία της ΤΗΕΟΝ με την αμερικανική HARRIS έχει ήδη αποφέρει τις πρώτες πωλήσεις, ενώ πωλήσεις ΤΗΕΟΝ προϊόντων τελέστηκαν και μέσω του Foreign Military Sales (FMS) της αμερικανικής κυβέρνησης προς τρίτες χώρες».

Η ΤΗΕΟΝ SENSORS αποτελεί μέρος ενός ομίλου βιομηχανικών εταιριών που δραστηριοποιείται επιτυχώς, για πάνω από 20 χρόνια, στην παγκόσμια αγορά της Αεροδιαστημικής, Αμυνας, Τεχνολογίας και Ασφάλειας. Αποτελεί ουσιαστικά τη μοναδική ελληνική εταιρία σχεδίασης, ανάπτυξης και παραγωγής συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης με πλήρη
σειρά προϊόντων και μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα.

Περισσότερα από 70.000 προϊόντα της εταιρίας βρίσκονται σε επιχειρησιακή λειτουργία διεθνώς, ενώ κατά την τελευταία δεκαετία η THEON SENSORS, μαζί με τις άλλες εταιρίες του ομίλου EUROPEAN FINANCE & AEROSPACE GROUP (EFA GROUP), εξάγει προϊόντα, που σχεδιάστηκαν και παράχθηκαν στην Ελλάδα, σε περισσότερες από 50 χώρες στον κόσμο, πρωτόγνωρο στοιχείο για την ελληνική αμυντική και αεροδιαστημική βιομηχανία.

Διόπτρα ΝΥΧ επί κράνους.

Ο Πρόεδρος της εταιρίας Κρίστιαν Χατζημηνάς σχολίασε σχετικά: «Κατά την πάγια τακτική της εταιρίας, προβαίνουμε σε ανακοινώσεις μόνο εφόσον έχει υπογραφεί σύμβαση, όπως συμβαίνει τώρα με την ανωτέρω συμφωνία που συνάψαμε.

Η THEON SENSORS αναδείχθηκε τους τελευταίους μήνες μειοδότρια εταιρία στους πιο σημαντικούς, πολύμηνους και ιδιαίτερα απαιτητικούς διαγωνισμούς στην Ευρώπη, καθιστώντας την ως Νο 1 εταιρία στην Ευρώπη στα ηλεκτροοπτικά συστήματα νυχτερινής όρασης και στις 3 πρώτες σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα υπάρξουν σύντομα σχετικές ανακοινώσεις. Ενα από τα μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα για την εταιρία μας, αποτελεί η εκταταμένη εμπειρία και το υψηλότατης επιστημονικής και τεχνικής κατάρτισης προσωπικό μας, ως επί το πλείστον Ελληνες.

Οι δράσεις της εταιρίας εξασφαλίζουν σημαντικά οφέλη για την ελληνική αμυντική βιομηχανία και την αναπτυξιακή προοπτική του κλάδου. Στηρίζουν την εξωστρέφεια και την καινοτομία της ελληνικής οικονομίας και συμβάλουν στην αντιμετώπιση του brain drain, την αξιοποίηση του υψηλού επιπέδου επιστημονικού προσωπικού της χώρας.

Οι διεθνώς αναγνωρισμένες επιτυχίες ελληνικών εταιριών – και της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – συνεπώς είναι και επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας που προσπαθεί να ξεπεράσει την κρίση και θα το πετύχει μόνο στεκόμενη επάξια στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

Ως εκ τούτου, η προσπάθεια υποτίμησης του ρόλου της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας για αλλότριους ή πολιτικούς σκοπούς με «εμπορικές» ορολογίες και υπονοούμενα «λάσπης», δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, είναι πρακτική του παρελθόντος, δηλαδή το «παλιό», που βλάπτει την εθνική οικονομία και υγιή επιχειρηματικότητα. Ο σεβασμός στην αλήθεια είναι το «νέο», η νέα κανονικότητα που όλοι χρειαζόμαστε».

Λίγα λόγια για τη ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΑΕΒΕ
 
Η ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ, μια αμιγώς ελληνική εταιρία, ιδρύθηκε το 1997 και αποτελεί σήμερα μία από τις κορυφαίες σε διεθνές επίπεδο εταιρία και ουσιαστικά τη μοναδική ελληνική εταιρία σχεδίασης και παραγωγής ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων και συναφούς εξοπλισμού για εφαρμογές στην Αμυνα και την Ασφάλεια. Με έδρα στην Αθήνα, γραφεία στο Αμπου Ντάμπι και τη Σιγκαπούρη, και γραμμή συμπαραγωγής των προϊόντων της σε Μέση και Απω Ανατολή, η εταιρία έχει προχωρήσει σε συμβάσεις με περισσότερες από 50 χώρες ανά τον κόσμο, έχοντας καθιερωθεί ως μια πραγματικά παγκόσμια δύναμη στην αγορά συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

7 Απαντήσεις

 1. Να υποθέσω ότι για αυτό δεν υπάρχουν ενστάσεις του στρατάρχη, παρόλο που είναι συμφωνία/παραγγελία για Γερμανία. 😉

  1. ιδιωτική εταιρία είναι χωρις κρατική συμμετοχη,οπου θελει πουλαει,ειδικά ευρωπη που ισχυει σλεε και σεε…,
   εδω δεν μπορουν να εκμεταλευτουν αυτη και αλλη μια και να βγαλουν γραμμη για παραγωγη απλων σκοπευτικων επι του οπλου………..

   1. Ίσως να υπάρχουν σχέδια της εταιρίας για σκοπευτικά φορητών όπλων.
    Οι περισσότερες εταιρίες που παράγουν όπλα είναι ιδιωτικές, η έγκριση της χώρας στην οποία έχει την έδρα μια εταιρία είναι όμως γενική προυπόθεση για πωλήσεις αμυντικού υλικού σε ξένες χώρες.

    Στην Ελλάδα ίσως να υπάρχουν «ιδιαιτερότητες» (η εξαιρέσεις), εφόσον (σχεδόν) όλα τα «εμπόδια» σε αυτή την χώρα παρακάμπτονται με λάδωμα των υπευθύνων ανθρώπων στις αρμόδιες υπηρεσίες.

    Η συνεργασία/συμφωνία είναι ασφαλώς θετική, απλά μου έκανε εντύπωση που εδώ ο μέγας «εκδικητής» προτίμησε να σιωπήσει(όπως θα έπρεπε και σε άλλες περιπτώσεις, όπου προτίμησε να πεταχτεί για να πουλήσει πατριωτισμό στα πρόβατα, ο οποίος μας ήρθε μπούμερανγκ όταν οι άλλοι έκλεισαν τα σύνορα στην Μακεδονία).

   2. Η Θεων ειχε παρουσιασει μια διοπτρα ημερας αλλα δεν την προσφερει πλεον.
    Φυσικα, συνεχιζει να προσφερει τα νυχτερινα σκοπευτικα (ενισχυσης φωτος) και θερμικα σκοπευτικα

 2. @Ευστάθιος Παλαιολόγος

  και η θεον και η Miltech,έχουν τεχνογνωσια να παραγουν σκοπευτικα αξιοπιστα,ημερας και νυκτος,
  ο προεδρος της δευτερης είχε δωσει καποτε και μια συνέντευξη περι αμυντικης βιομηχανιας.
  οποτε θέλουν μετα απο ανάθεση στηνουν γραμμη και το ποσο δεν ειναι και δυσθεωρητο για την κατακόρυφη βελτιωση της σκοπευτικής ικανότητας,αλλα………

  1. Ειχα την τυχη να συνεργαστω με την Θεων και να επισκεφτώ και τις εγκαταστασεις της. Ειναι πραγματικα ικανοτατη εταιρεία

 3. ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΛΟΥΦΛΗΔΕΣ (a.k.a Kostas)

  View post on imgur.com

  «Στανη ο Φαιδων» (διατηρουμε και παραρτημα στο Poutanistan Point) πρωτη στα GIDIA (30 χρονια εμπειριας στην εκτροφη GIDAS ) πρωτη και στις PIPES (100 plus!)

  Tωρα ο GIDOpavlidis και στο διαστημα ( Pavlidis…. the last frontier GIDI)

  .
  .
  .
  .
  .

  Ελα GIDOpavlidi κανε μια ακομη PIPA στον tsimuha ( βαλε τα δυνατα σου και ανοιξε την μουσουδα σου όπως μονο εσυ ξερεις……)

  Tα πρωτα ρωσικα συστηματα

  https://designyoutrust.com/2017/09/futuristic-prototype-of-the-first-soviet-night-vision-goggles/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.