Νέα φάση για το γερμανονορβηγικό πρόγραμμα υποβρυχίων Type-212CD

© Endre Lunde | Η γενική διευθύντρια Mette Sørfonden της NDMA υπογράφει την σύμβαση. 8η Ιουλίου 2021.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από το υπουργείο άμυνας της Νορβηγίας, την 7η Ιουλίου 2021, το γερμανονορβηγικό πρόγραμμα υποβρυχίων προχώρησε στην επόμενη φάση της εξέλιξης του.

Η ανακοίνωση γράφει: «Σήμερα, οι διευθύνσεις προμηθειών, “Νορβηγική Υπηρεσία Αμυντικών Εξοπλισμών” (NDMA) της Νορβηγίας και η γερμανική “Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εξοπλισμού, Πληροφορικής και Υποστήριξης Ενόπλων Δυνάμεων” (BAAINBw), υπέγραψαν την συμφωνία για τα νέα υποβρύχια μαζί με την εταιρεία thyssekrupp Marine Systems. Επιπλέον, υπογράφθηκε η συμφωνία με την Kongsberg Defence and Aerospace για νέους πυραύλους Naval Strike Missile. Το υπουργείο άμυνας της Νορβηγίας υπέγραψε την συμφωνία βιομηχανικής συνεργασίας.

«-Ένα σημαντικό ορόσημο επιτεύχθηκε στην στρατηγική συνεργασία με την Γερμανία για τα νέα υποβρύχια. Θέλω να αποδώσω τα εύσημα σε όσους εργάστηκαν σκληρά για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, η εφαρμογή των συμβάσεων και οι συμφωνίες στην βιομηχανική συνεργασία», δήλωσε ο υπουργός άμυνας Φρανκ Μπάακ-Τζένσεν.

Τα νέα υποβρύχια θα παραληφθούν από το 2029 και θα παραμείνουν στην ενεργό υπηρεσία μέχρι τη δεκαετία του 2060. Η υπογραφή της συμφωνίας για την βιομηχανική συνεργασία θα συμβάλει στο άνοιγμα της γερμανικής αγοράς στην νορβηγική αμυντική βιομηχανία. Για τον εορτασμό της συνεργασίας αναμεσά στην Γερμανία και την Νορβηγία θα λάβει χώρα μια τελετή στο Κίελο μετα το καλοκαίρι και θα περιλαμβάνει την παρουσίαση μοντέλου των νέων, κοινών υποβρυχίων της κλάσης 212CD.»

Τα νέα υποβρύχια βασίζονται στο σχέδιο υποβρυχίου Type 212A, τα οποία θα βελτιωθούν περαιτέρω με την ενσωμάτωση εξελιγμένων τεχνολογιών. Τα πλοία Type 212A είναι ήδη σε υπηρεσία με το γερμανικό και το ιταλικό Ναυτικό.

Η εταιρεία thyssenkrupp Marine Systems (TKMS) ανέλαβε σύμβαση για την κατασκευή έξι νέων υποβρυχίων Type 212 Common Design (CD) για τα Ναυτικά της Γερμανίας και της Νορβηγίας.

Αξίας περίπου €5,5 δισεκατομμυρίων, οι συμβάσεις περιλαμβάνουν την παράδοση δύο υποβρυχίων 212CD στην Γερμανία και τα υπόλοιπα στην Νορβηγία.

Η TKMS θα αρχίσει τις εργασίες κατασκευής των υποβρυχίων το 2023. Η Νορβηγία αναμένεται να παραλάβει το πρώτο από τα τέσσερα υποβρύχια εντός του 2029.

Η Γερμανία θα παραλάβει τα δύο υποβρύχια το 2032 και το 2034.

Το μήκους 73 μέτρων υποβρύχιο Type-212CD θα διαθέτει φάρδος 10 μέτρων και εκτόπισμα 2500 τόνων, σε ανάδυση.

ucpcdn.thyssenkrupp.com | Υποβρύχιο 212Α
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.