Το Jane’s έμαθε νέες λεπτομέρειες σχετικά με τα συστήματα αποστολής που ειναι εγκατεστημένα επι του ρωσικού κύριου άρματος μάχης (MBT) T-90MS, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ελέγχου πυρός (ΣΕΠ), του εξοπλισμού παρατήρησης και σκόπευσης και των συστημάτων προστασίας του οχήματος.

Στοιχεία του ΣΕΠ Kalina -το οποίο χρησιμοποιείται μαζί με το λειόκαννο πυροβόλο 2A46M-5 των 125 χιλιοστών του T-90MS- περιλαμβάνουν το σύστημα αναγνώρισης φίλου ή εχθρού (IFF) Remeshok και συστήματα ηλεκτροοπτικών, ελέγχου πυροβόλου και σταθεροποίησης. Μέσα στο ΣΕΠ, διενεργείται η μεταβίβαση στοιχείων μεταξύ διαφορετικών συγκροτημάτων μέσω του διαύλου πολλαπλών δεδομένων MKIO.

Το ΣΕΠ ειναι συνδεδεμένο με το σκοπευτικό πυροβολητή πολλαπλών καναλιών Sonsa-U και το πανοραμικό περισκόπιο αρχηγού Falcon Eye. Επίσης ειναι εγκατεστημένη μια εφεδρική τηλεσκοπική διόπτρα. Το Sonsa-U ειναι σε θέση να χρησιμοποιεί ένα δίαυλο λέιζερ για την καθοδήγηση των αντιαρματικών καθοδηγούμεων πυραύλων, όπως επίσης και να παρέχει μεγέθυνση 4Χ και 12Χ και σταθεροποίηση δύο αξόνων.

Το πανοραμικό περισκόπιο ειναι επίσης σταθεροποιημένο και διαθέτει κανάλια θερμικής και ημερήσιας παρατήρησης. Και τα δύο ενσωματώνουν ένα αποστασιόμετρο λέιζερ βεληνεκούς 7500 μέτρων και μπορούν να αναγνωρίσουν ένα άρμα στο φως της ημέρας σε βεληνεκές 5000 μέτρων και 3300 μέτρων υπο άσχημες συνθήκες φωτισμού. Το Jane’s έμαθε ότι το αποστασιόμετρο λέιζερ χρησιμοποιείται και από τα δύο σκοπευτικά και ενσωματώνει μια “ξένη μήτρα” άγνωστης προελεύσεως.

Τα συστήματα σκόπευσης ειναι συζευγμένα με το βλητικό υπολογιστή 1V528-2 που επεξεργάζεται μετεωρολογικά στοιχεία από τον αισθητήρα που ειναι τοποθετημένος επί ιστού στην οροφή του πύργου και αισθητήρες εσωτερικής ατμοσφαιρικής πίεσης και θερμοκρασίας πυρίτιδας. Επιπλέον, ο υπολογιστής επεξεργάζεται στοιχεία απο τον υπολογιστή επιλογής πυρομαχικού 1V216-2 ώστε να επιτραπεί η διασύνδεση των διαφορετικών τύπων πυρομαχικών με τον 1V528-2.

Όλες οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό προβάλλονται και τροποποιούνται με τη χρήση του πίνακα διασύνδεσης BV1-2, αυτός επιτρέπει στον αρχηγό να τροποποιήσει χειροκίνητα τα εισαγόμενα στοιχειά αν αυτό απαιτηθεί, όπως επίσης και να χρησιμοποιήσει τους διαφορετικούς αισθητήρες παρατήρησης και σκόπευσης, συμπεριλαμβανομένων και του πανοραμικού σταθμού οπλισμού πάνω στην οροφή του πύργου.

Επιπλέον, το ΣΕΠ Kalina ειναι το πρωτο ρωσικό σύστημα αυτού του τύπου που ενσωματώνει ένα ολοκληρωμένο εξωτερικό σύστημα επιτήρησης.

James Bingham

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.Com για την Προέλαση.

One Response

  1. npo

    Η «ξένη μήτρα» άγνωστης προελεύσεως υποθέτω είναι η οθόνη απεικόνισης (matrix display) του αποστασιόμετρου?

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: