Στη φωτογραφία αρχείου ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Αθανάσιος Τσέλιος,ο Δκτής 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος κ Χρήστος Μανωλάς και ο Δκτης της ΣΜΥ Σχης (ΠΖ) Ευάγγελος Τραγαζίκης κατά τη τελετή ορκωμοσίας Μονίμων Υπαξιωματικών Τάξεως 2013. (Φωτ: ΓΕΣ)

Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Στρατού αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) κατά τη σημερινή συνεδρίαση του στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.

Ο έως σήμερα αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του και του απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου αρχηγού ΓΕΣ.

Τη θέση του καταλαμβάνει ο έως σήμερα διοικητής Α’ Στρατιάς, ο αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς.

Παράλληλα, προς κάλυψη της κενής θέσης, το ΚΥΣΕΑ τοποθέτησε ως διοικητή Α’ Στρατιάς τον έως σήμερα Γενικό Επιθεωρητή Στρατού, τον αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη.

Στη θέση τους παραμένουν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς.

Ποιος είναι ο νέος Α/ΓΕΣ

Ο αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1959 στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες. Μιλά αγγλικά, γερμανικά, σερβοκροατικά, βουλγαρικά και γνωρίζει σε επίπεδο εργασίας, ιταλικά και ισπανικά. Του έχουν απονεμηθεί όλες οι διαμνημονεύσεις και τα μετάλλια που προβλέπονται από τον βαθμό του και το Μετάλλιο του ΝΑΤΟ και του Βελγίου, αφού διοίκησε βελγικά στρατεύματα στις επιχειρήσεις (IFOR).

Απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Τάξη 1980 (Ανθυπολοχαγός Πεζικού), παρακολούθησε το Σχολείο Βασικής και Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης της Σχολής Πεζικού, καθώς και το σύνολο των προβλεπομένων Σχολείων των Ειδικών Δυνάμεων και διορίστηκε ως εκπαιδευτής στο ILRRPS (κατάρτιση SOF) στη Γερμανία. Διοικητής Σχολείων/Εκπαιδευτής στο κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Εθνικής Αμύνης, ενώ είναι εν ενεργεία αλεξιπτωτιστής και υποβρύχιος καταστροφέας.

Σταδιοδρομία μέχρι την ανάληψη της ηγεσίας του Στρατού

Διοικητής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, κατόπιν απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

2012-2013

Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

2011-2012

Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ.

2010-2011

Διοικητής της ΣΜΥ.

2009-2010

Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ.

2008-2009

Διευθυντής Διεύθυνσης Εθνικών και Διεθνή Σχεδίων ΓΕΕΘΑ.

2005-2008

Διευθυντής 9ου ΕΓ (ACOS J9) στο SHAPE.

2004-2005

Επιτελάρχης της Ταξιαρχίας Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών.

2000-2003

Διευθυντής J3JOPS.

Διευθυντής Κλάδου Επιχειρήσεων J3.

Διοικητής της Διοίκησης του Ελληνικού Τάγματος στην ISAF (Αφγανιστάν).

1999-2000

Διοικητής στο 1ο Τάγμα Αλεξιπτωτιστών.

1996-1998

Διοικητής της Ελληνικής Δύναμης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

1995-1996

Διοικητής στο ΚΕΑΠ.

1993-1995

Διοικητής στο 5ο ΕΤΕΘ.

1991-1993

Διοικητής στο Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών.

antinews.gr

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: