Νέο πρόγραμμα γυμναστικής, διατροφής και ύπνου για το Στρατό των ΗΠΑ

Στρατιώτες του Στρατού των ΗΠΑ εξασκούνται στις τεχνικές μάχης (Φωτογραφία: US Army)

Ο αρχηγός των υπαξιωματικών (SMA) του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (US Army) Raymond Chandler, την 14η Νοεμβρίου, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook την ανακοίνωση ότι, από την 8η Νοεμβρίου 2012, ο US Army διέταξε τον επανακαθορισμό του υπάρχοντος προγράμματος γυμναστικής “Master Fitness Trainer Course”, με στόχο έναν εκπαιδευτή σε κάθε υπομονάδα από τον Οκτώβριο του 2014.

“Η υπηρεσία στον US Army δεν είναι μέρος για πατατάκια στο καναπέ“, έγραψε ο Chandler στο facebook.

Η σειρά μαθημάτων μαθαίνει στους εκπαιδευτές πως να συμβουλεύουν τους στρατιώτες στο να επεκτείνουν τις σωματικές ικανότητες  και να τους βοηθήσουν να περιποιηθούν τον εαυτό τους μεταξύ των τακτικών ιατρικών εξετάσεων και των σωματικών δοκιμασιών.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, τριανταένα στρατιώτες από την πρώτη εκπαιδευτική κλάση στρατιωτικών πιλότων (MFT) αποφοίτησαν στο Fort Jackson στη Νότια Καρολίνα. Με αυτό το επίσημο ξεκίνημα από την κορυφή, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μέχρι τον Μάρτιο, οι εκπαιδευτές θα χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία της ανατροφοδότησης (feedback) από τους εκπαιδευόμενους πιλότους για να ολοκληρώσουν το κύκλο των μαθημάτων. Η επόμενη φάση, σύμφωνα με τον Chandler, που θα διοργανωθεί υπό τις οδηγίες του Fort Jackson, είναι έξι Κινητές Ομάδες Εκπαίδευσης θα λάβουν μέρος στη σειρά μαθημάτων στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο για τουλάχιστον 18 μήνες.

Οι αρχι-εκπαιδευτές θα βοηθήσουν τους διοικητές υπομονάδων να εξελίξουν το πρόγραμμα γυμναστικής προσαρμοσμένο στην αποστολή τους, με ταυτόχρονη εξοικονόμηση χρημάτων μέσω της πρόληψης των τραυματισμών και την βελτίωση της συνολικής σωματικής ικανότητας.

Η συμβολή των εκπαιδευτών δεν πρόκειται να περιοριστεί στο πρόγραμμα γυμναστικής. Ο Chandler έγραψε: “Θα είμαι ευτυχής να δω τα μαθήματα να λαμβάνουν μία ολιστική προσέγγιση στην σωματική ικανότητα και να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την διατροφή, τον κύκλο ύπνου, την επανόρθωση και την βαθύτερη επιστήμη της άσκησης”.

Ο US Army μελετά να πιστοποιήσει, τα επόμενα τρία χρόνια, 6000 αρχι-εκπαιδευτές, πρώτα θα τους στείλει να συμβουλέψουν τους διοικητές μονάδων, στη συνέχεια, θα αυξήσουν την παρουσία τους στο επίπεδο των υπομονάδων.

Οι υπαξιωματικοί από το βαθμό του Επιλοχία και πάνω και αξιωματικοί από το βαθμό του Ανθυπολοχαγού (Ο-1) έως του Λοχαγού (Ο-3), θα είναι σε πρώτη προτεραιότητα στη εγγραφή συμμετοχής. Οι στρατιωτικοί σε αυτούς τους βαθμούς είναι οι πλέον κατάλληλοι για να ηγηθούν τις μικρότερες μονάδες. Δεύτερη προτεραιότητα θα είναι οι Λοχίες (Ε-5) και οι Ανθυπασπιστές μέχρι το βαθμό του CW-2.

To μέγεθος των εκπαιδευτικών κλάσεων θα ποικίλει, η κλάση 40 εκπαιδευόμενων θεωρείται βέλτιστη καθώς οι 50 είναι το μέγιστο.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.