Νέο σύστημα καυσίμου για το Κοινό Όπλο Μακρού Πλήγματος JSOW ER

Το JSOW ER (extended range) διατηρεί το ήδη υπάρχων σχήμα του JSOW C-1, ελαχιστοποιώντας το κόστος ολοκλήρωσης, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα προσβολής κινούμενων θαλάσσιων στόχων όπως επίσης και στατικών επίγειων στόχων σε μεγάλη απόσταση. (Πηγή: Raytheon)

Η εταιρεία Raytheon παρουσίασε το νέο ολοκληρωμένο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου της έκδοσης μεγάλου βεληνεκούς (ER) του Κοινού Όπλου Μακρού Πλήγματος Joint Standoff Weapon (JSOW ER). Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, μια νέας κατασκευής δεξαμενή και σύστημα παροχής καυσίμου ενσωματώθηκαν με τον στροβιλοκινητήρα TJ-150 σε ένα τροποποιημένο εναέριο όχημα JSOW C-1.

H επίγεια λειτουργική δοκιμή επαλήθευσε την λειτουργία από την αρχή ως το τέλος ενός ισχυρού JSOW με το νέο τακτικό σύστημα καυσίμου, η οποία επιβεβαίωσε πως το όπλο μπορεί να επεκτείνει το υπάρχον βεληνεκές κατά τέσσερις φορές, σε περισσότερο από 250 ναυτικά μίλια.

Η επίγεια λειτουργική δοκιμή είναι συνέχεια της προσπάθειας σχεδιασμού και κατασκευής του τακτικού συστήματος καυσίμου και ολοκλήρωσης του εναέριου οχήματος, η οποία εμπλέκει το JSOW ER από την επιτυχή επίδειξη του 2009 της τεχνολογίας ελεύθερης πτήσης μεταξύ της Raytheon και του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ).

Το όπλο διατηρεί επίσης το σύστημα επικοινωνιών ζεύξης δεδομένων και το τροποποιημένο λογισμικό αναζήτησης του JSOW-C1 που του παρέχουν σημαντικές δυνατότητες στην αποστολή προσβολής στόχων επιφανείας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.