Νέο σύστημα ψηφιακού στρατιώτη για τη Γερμανία

To ψηφιακό σύστημα ατομικού εξοπλισμού Gladius (Φωτογραφία: rpdefense)

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αμυντικής Τεχνολογίας και Προμηθειών, έχει υπογράψει την προμήθεια 900 ψηφιακών συστημάτων στρατιώτη τελευταίας τεχνολογίας για το Γερμανικό στρατό από την Rheinmetal. Αρχικά, ο εξοπλισμός θα εξοπλίσει  Γερμανούς στρατιώτες που υπηρετούν στο Αφγανιστάν έως το 2013, και τους υπόλοιπους έως το 2014.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Rheinmetall το σύστημα που θα προμηθευτεί ο Γερμανικός Στρατός ονομάζεται Gladius. Αποτελείται από διάφορα συστήματα, από ηλεκτρονικά έως και ατομική θωράκιση.

Η Rheinmetall το χαρακτηρίζει ως μία ολιστική σχεδίαση με σκοπό την αντιμετώπιση των προκλήσεων του σύγχρονου πεδίου μάχης.

Μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων, ο κάθε στρατιώτης θα λαμβάνει όλα τα επιχειρησιακά δεδομένα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η θέση των φίλιων τμημάτων, η αποστολή και η κατάσταση του συστήματος. Συμπεριλαμβάνεται παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS) και αδρανειακό σύστημα αναφοράς με μαγνητική πυξίδα και προσανατολισμό θέσης.

Τα εξαρτήματα της “ηλεκτρονικής ραχοκοκκαλιάς” έχουν κατασκευαστεί ειδικά για τον Γερμανικό Στρατό.

Η Rheinmetall λεει ότι το Gladius είναι ελαφρύτερο από προηγούμενα ατομικά συστήματα στρατιωτών, πιο οικονομικό και παρέχει μεγαλύτερη προστασία: Η σπονδυλωτή στολή μάχης, ο αλεξίσφαιρος θώρακας και το σύστημα εξάρτυσης, παρέχουν καλύτερη απόκρυψη και προστασία στους στρατιώτες, συμπεριλαμβανόμενης την απόκρυψη από την εχθρική παρατήρηση με υπέρυθρες ακτίνες, η στολή παρέχει επίσης καλύτερη προστασία στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Επίσης διαθέτει υλικά επιβράδυνσης φωτιάς και βιοχημικά προστασία.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.