Το υπουργείο Άμυνας της Νέας Ζηλανδίας ανέθεσε σύμβαση στον κατασκευαστή οχημάτων υψηλής κινητικότητας “Supacat”, για την παροχή οχημάτων ειδικών ειδικών επιχειρήσεων – ενισχυμένης κινητικότητας (SOV-MH) για τις Αμυντικές Δυνάμεις της Νέας Ζηλανδίας.

Η “Supacat” βρίσκεται, επίσης, στη διαδικασία μιας συμφωνίας σύμβασης μακροπρόθεσμης υποστήριξης με τις Αμυντικές Δυνάμεις της χωράς για την υποστήριξη του στόλου των νέων οχημάτων.

Τα νέα οχήματα “SOV-MH” βασίζονται στην τελευταία έκδοση MkII του “HMT Extenda” της “Supacat” και προσφέρουν υψηλό πεδίο κοινών σημείων με τα ισοδύναμα οχήματα άλλων Ειδικών Δυνάμεων. Το πρόγραμμα θα αρχίσει τις παραδόσεις των οχημάτων στο τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου “SC”, Νικ Αμις, είπε: “Είμαστε χαρούμενοι που η Νέα Ζηλανδία επέλεξε να συμμετέχει στην οικογένεια “HMT”. Η διαλειτουργικότητα είναι σημαντικό στοιχείο για την κοινότητα των Ειδικών Δυνάμεων και τα κοινά εξαρτήματα και η υποστήριξη είναι η βασική κινητήρια δύναμη στην συντήρηση σχετικά μικρών στόλων”.

Σχεδιασμένο για, και χρησιμοποιούμενο από, τις παγκόσμιες επίλεκτες Ειδικές Δυνάμεις, το “HMT Extanda” είναι μοναδικό ως μετατρέψιμο είτε στη διαμόρφωση 4X4 ή 6X6 για να καλύπτει διαφορετικές επιχειρησιακές απαιτήσεις και μεγάλη ποικιλία ρόλων και αποστολών για τις όποιες μπορεί να διαμορφωθεί. Η Νέα Ζηλανδία είναι ένας νέος πελάτης της “Supacat” και η τελευταία αμυντική δύναμη που εντάσσεται στην οικογένεια “HMT”.

Ο Μαικλ Χαλλοραν, διευθύνων σύμβουλος Ασίας-Ειρηνικού, είπε: “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι φτάσαμε σε αυτό το ορόσημο με τους φίλους μας στην Νέα Ζηλανδία και έχουμε αφοσιωθεί στην παροχή της Αμυντικής Δύναμης της Νέας Ζηλανδίας με την καλύτερη εκτός δρόμου τροχοφόρα κινητικότητα στο κόσμο. Είναι μια πολύ συναρπαστική στιγμή για την ομάδα της “Supacat” στην Αυστραλία καθώς είναι η πρώτη φορά που εισήλθαμε σε μια σύμβαση εξαγωγής προϊόντος”.

Τα οχήματα “SOV-MH” θα κατασκευαστούν στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις συναρμολόγησης της “Supacat” στην Αυστραλία χρησιμοποιώντας τα μέλη της ομάδας “Supacat Αυστραλίας” για την παραγωγή και συναρμολόγηση του οχήματος. Αυτό αντιπροσωπεύει την πρώτη φορά που τα μέλη της ομάδας “Supacat Αυστραλίας” θα εξάγουν ολοκληρωμένα οχήματα και συμπληρώνει τις ευκαιρίες που ήδη αναδύονται για τους Αυστραλούς προμηθευτές να εισέλθουν στις παγκόσμιες γραμμές προμηθειών της “Supacat”.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

One Response

  1. Gunslinger32

    Προφανώς η ζήτηση για τέτοια οχήματα στις ειδικές δυνάμεις αυξάνεται όλο και περισσότερο.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: