Μοντέλο υπο κλίματα της πρότασης AFBS της GD. (Navy Recognition)

Μοντέλο υπο κλίματα της πρότασης AFBS της GD. (Navy Recognition)

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης Sea-Air-Space 2014 του Navy League η εταιρεία General Dynamics NASSCO παρουσίασε πρόπλασμα νέας ενδιάμεσης προκεχωρημένης πλωτής βάσης AFSB.

Το πλοίο έχει σχεδιαστεί για την παροχή διευκολύνσεων σε μία μεγάλη ποικιλία δυνητικών πακέτων αποστολών για την υποστήριξή ειδικών επιχειρήσεων.

Μιλώντας στο Navy Recognition, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο Διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης της GD NASSCO, Τομ Γουεδερλαντ, εξήγησε πως ένα συγκρότημα καταλυμάτων, είναι τοποθετημένο στη πλώρη, με χωρητικότητα περίπου 250 ατόμων από τα πληρώματα πτήσεων ή αλλού προσωπικού,  όπως οι Navy Seals ή Πεζοναύτες.

Ο συγκεκριμένος χώρος ενσωματώνει, επίσης, και ένα υπόστεγο με δυνατότητα στέγασης δύο ελικοπτέρων MH-53E  Sea Dragon μαζί με υλικά συντήρησης και ειδικά συστήματα σε συγκεκριμένους αποθηκευτικούς χώρους.

Το πλοίο έχει τη δυνατότητα ερματωσης. Αν και το πλοίο έχει διαμορφωθεί για αεροπορικές αποστολές αντιμετώπισης ναρκών με ελικόπτερο MH-53, η NASSCO πιστεύει πως το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) προκειται να παραγγείλει μια μελέτη σχετικά με τη δυνατότητα του AFSB να μεταφέρει ελικόπτερα MV-22.

Σύμφωνα με τον Γουεδερλαντ, δεν πρέπει να είναι σημαντική δουλεία, η τροποποίηση του υφιστάμενου σχεδιασμού, με σκοπό την μεταφορά και στέγαση του MV-22.

To AFSB θα διαθέτει αυτονομία μεγαλύτερη από 9500 ναυτικά μίλια με ταχύτητα 15 κόμβων.

Navy Recognition

Μοντέλο υπο κλίματα της πρότασης AFBS της GD. (Navy Recognition)

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: