Νεο πακέτο εκσυχρονισμού για το Leopard 2A4 από τη RUAG Defence

To νέο σπονδυλωτό σύστημα προστασίας SidePRO-ATR της RUAG, για το Leopard 2A4, έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση πυρομαχικών κινητικής ενέργειας (ΚΕ). (Πηγή: miltechmag)

Η ελβετική εταιρεία RUAG έχει αναπτύξει ενα νεο πακέτο εκσυχρονισμού για το άρμα μάχης της εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW), Leopard 2A4, το οποίο είναι οπλισμένο με λειόκανο πυροβόλο των 120 χιλιοστών διαμέτρημα. Η λύση προσφέρει βελτιώσεις στην κινητικότητα του άρματος, το φορτίο, την επιβιωσιμότητα, την ισχύ πυρός, τη διοίκηση και έλεγχο και την υποστήριξη του.

Αποτελείται από τη σπονδυλωτή πρόσθετη θωράκιση ολοκληρωμένης τεχνολογίας, SidePRO-ATR, που τοποθετείται περιμετρικά του οχήματος, η οποία διαθέτει: τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού, αναβαθμισμένο θερμικό σκοπευτικό για τον πυροβολητή και τον οδηγό, σύστημα παθητικής παρατήρησης ημέρας και νύχτας για τον οδηγό, σύστημα κατάδειξης πυροβολισμού, σύστημα προειδοποιήσης σκόπευσης-κατάδειξης με λέιζερ, σύστημα πλοήγησης, σύστημα διοίκησης ελέγχου επικοινωνιών πυρός, συστήματα ψηφιακής επικοινωνίας και εσωτερικής επικοινωνίας (intercom), σύστημα κλιματισμού, ηλεκτρική περιστροφή πύργου, σύστημα εντοπισμού στόχου, μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης, βελτιωμένη εργονομία, αυξημένο χώρο εργασίας λόγω των νεοτοποθετημένων σταθμών εργασίας και νέα διαχείριση παρατηρητικότητας με την χρήση φορητού συστήματος παραλλαγής (συστήματα SAAB Barracuda MCS και CoolCam). Το σπονδυλωτό σχέδιο επίσης προσφέρει ταχείες προσθήκες νέων τεχνολογιών.

Αυτή τη στιγμή η RUAG Defence αναβαθμίζει 134 από τα 380 ελβετικά άρματα Leopard 2A4 (με την ονομασία Pz 87 LEO) στο πρότυπο Leopard 2SW.

H λύση SidePRO-ATR της RUAG Defence είναι ένα παθητικό σύστημα προστασίας εναντίον αντιαρματικών πυραύλων, κατευθυνόμενων βλημάτων, μεγάλου και μεσαίου διαμετρήματος πυρομαχικών κινητικής ενεργείας και μεγάλων αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (IED). Η σπονδυλωτή θωράκιση μπορεί να τοποθετηθεί ως μια πρόσθετη λύση ή πλήρως εγκατεστημένη στη δομή του οχήματος. Η χρησιμοποιούμενη τεχνολογία είναι επεκτάσιμη για την αντιμετώπιση μεγαλύτερων απειλών με σκοπό να εκπληρώσει τις συγκεκριμένες απαιτήσεις των πελατών.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.