Νεο σύστημα παρεμβολής ραδιοκυμάτων της Cassidian "θωρακίζει" τα οχήματα

Ενσωματωμένος σε ενα τροχοφόρο όχημα -αυτό που φαίνεται είναι όχημα κλάσης “Wolf”- ο πολυλειτουργικός παρεμβολέας της Cassidian, μπορεί να διερευνά το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα και την ίδια στιγμή να αντιμετωπίσει επιθέσεις τηλεχειριζόμενων αυτοσχέδιων μηχανισμών. (Πηγή: Cassidian)

Η εταιρεία Cassidian παρουσίασε το νέας γενιάς σύστημα παρεμβολών, που είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ενίσχυση της προστασίας των επίγειων οχημάτων από τηλεχειριζόμενους αυτοσχέδιους μηχανισμούς (RCIED).

Ο πολυλειτουργικός παρεμβολέας αναλύοντας το φάσμα των ραδιοκυμάτων γύρω απο το όχημα, έχει την δυνατότητα παρεμβολής των ραδιοκυμάτων τα όποια έχουν ως σκοπό την ενεργοποίηση των εκρηκτικών αυτοσχέδιων μηχανισμών, που έχουν τοποθετηθεί τις άκρες του δρόμου πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά απο ότι τα παλιότερα συστήματα.

Με την προσθήκη του SMARTscout, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Cassidian την 8η Μαρτίου, ο παρεμβολέας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα και σε αποστολές ραδιοεπικοινωνιών ενισχύοντας την ποιότητα του ραδιοκύματος -μία αποστολή που παλιότερα μπορούσε να πραγματοποιηθεί από πολύπλοκα συστήματα τα οποία ήταν δύσκολο να αναπτυχθούν και κατανάλωναν πολλή ενεργεία.

Το σύστημα SMARTscout δίνει την δυνατότητα στον χειριστή να αναπτύξει πολλούς αισθητήρες σε περιοχές επιχειρήσεων ώστε να λάβει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των τηλεπικοινωνιών σε ελάχιστο χρόνο,προσφέροντας ενισχυμένη προστασία η οποία επιτρέπει τον αποτελεσματικό σχεδιασμό των περαιτέρω επιχειρήσεων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.