Νικήτρια η Αυστρία – Τα Leopard 2A4 κατέκτησαν την πρώτη θέση στον αρματικό διαγωνισμό “Ισχυρή Ευρώπη”

Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 ο αυστριακός ουλαμός αρμάτων μάχης Leopard 2A4 κατέκτησε την πρώτη θέση στο δεύτερο ετήσιο διαγωνισμό “Αρματική Πρόκληση Ισχυρή Ευρώπη” με την Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) να κατατάσσονται στη δεύτερη και τρίτη θέση.

“Προσπαθήσαμε όσο πιο σκληρά μπορούσαμε για να προετοιμάσουμε τους εαυτούς και τα πληρώματα μας για το διαγωνισμό, και ήταν ακριβώς ο σωστός τρόπος”, είπε ο Επιλοχίας Τόμας Κριμς, γεμιστής στο άρμα του ουλαμαγού.

Βίντεο: Οι καλύτερες στιγμές της 1ης ημέρας:

Η δοκιμασία ήταν ένας διαγωνισμός διάρκειας πέντε ημερών όπου ελεγχθήκαν οι αμυντικές και επιθετικές επιχειρήσεις όπως επίσης και η αναγνώριση οχημάτων, εκτίμηση ζημιών μάχης και οι ελιγμοί ακρίβειας.

Πολυεθνικοί ουλαμοί αρμάτων από πέντε νατοϊκές χώρες και την Ουκρανία συμμετείχαν στη διοργάνωση που συνδιοργάνωσαν η αμερικάνικη διοίκηση του Στρατού Ευρώπης και ο Στρατός της Γερμανίας, στο Grafenwoehr της Γερμανίας, 7-12 Μάιου 2017.

Βίντεο: Οι καλύτερες στιγμές της 2ης ημέρας:

Στις συμμετέχουσες χώρες ήταν η Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Ουκρανία και ΗΠΑ, όπου η κάθε μια έφερε έναν ουλαμό με τέσσερα άρματα για να διαγωνιστεί. Τετραμελή πληρώματα επάνδρωναν τα άρματα μάχης Leopard 2A4 της Αυστρίας, τα άρματα μάχης Leopard 2A6 της Γερμανίας και τα άρματα Leopard 2A5 της Πολωνίας. Τριμελή πληρώματα λειτουργούσαν τα άρματα Leclerc της Γαλλίας και τα άρματα μάχης T-64BM της Ουκρανίας. Και οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τα άρματα M1A2 SEP με τεσσερις στρατιώτες ανά άρμα.

Οι ουλαμοί μετακινήθηκαν δια μέσου 12 δοκιμασιών με 1500 πιθανούς πόντους στο σύνολο. Οι ομάδες δοκιμάστηκαν τους ελιγμούς με πραγματικά πυρά σε αμυντικές και επιθετικές επιχειρήσεις, με τη δυνατότητα βαθμολόγησης ως 500 πόντων σε κάθε δοκιμασία. Τα άλλα γεγονότα άξιζαν 50 πόντους το καθένα.

Βίντεο: Οι καλύτερες στιγμές της 3ης ημέρας:

Οι ομάδες αγωνίστηκαν μέσα σε διαδρομές που δοκίμαζαν τις ικανότητες αντίδρασης τους στα έμμεσα πυρά, τις χημικές επιθέσεις και τις αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές καθώς και στην περίθαλψη και διακομιδή τραυματιών, και την παροχή περισυλλογής οχήματος.

Οι ουλαμοί αναγνωρίσαν 30 φίλια και εχθρικά οχήματα, καθόρισαν την απόσταση των στόχων χωρίς την χρήση του κυρίως σκοπευτικού οργάνου (γραμμές εκτροπών) ή του τηλεμέτρου του άρματος μάχης, και αιτήθηκαν πυρά για προσβολή των στόχων.

Κάθε πλήρωμα επίσης δοκιμάστηκε στις ικανότητες του να αναφέρει ακριβείς πληροφορίες κατά την περιπολία σε μια αστική περιοχή και να οδηγήσει τα άρματα μέσα από μια διαδρομή εμποδίων χωρίς τα οπτικά του οχήματος.

Οι υπόλοιπες δοκιμασίες απαιτούσαν οι στρατιώτες να αποβιβαστούν από τα άρματα τους και να διαγωνιστούν σε έναν ομαδικό αγώνα, μια σκυταλοδρομία με αντικείμενα σχετικά με το άρμα μάχης, και την σκοποβολή με πιστόλι. Η τελευταία ημέρα του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε με μια φιλική βολή.

Βίντεο: Οι καλύτερες στιγμές της 4ης ημέρας:

Μαζί με τη δημιουργία περιβάλλοντος φιλικού διαγωνισμού, η εκδήλωση οικοδόμησε επίσης και την συντροφικότητα.

“Μάθαμε ότι κάθε χώρα έχει τη δική της τιμή στο να ειναι αρματιστές”, είπε ο Κριμς. “Κάθε ομάδα είχε το δικό της τρόπο, αλλά αντιληφθήκαμε ότι ο δικός μας τρόπος να λειτουργίας ως ομάδα σε κάθε αποστολή που αναλαμβάναμε ειναι αυτός που μας έφερε την επιτυχία”.

“Αυτός ήταν ένας διαγωνισμός, αλλά δεν ήταν πραγματικά ο διαγωνισμός”, είπε ο Αρχιλοχίας Ντέιβιντ Γκλεν, ανώτατος υπαξιωματικός της 7ης Διοίκησης Εκπαιδεύσεως του Στρατού των ΗΠΑ. “Ήταν η εκπαίδευση, η συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα και η διαλειτουργικότητα”.

Η δοκιμασία ενισχύει την στρατιωτική συνεργασία και προωθεί την διαλειτουργικότητα, ενώ παρέχει το περιβάλλον για την ανταλλαγή τακτικών, τεχνικών και διαδικασιών.

“Εκτιμούμε αληθινά για την ευκαιρία να έρθουμε εδώ και να δούμε τι κανουν οι άλλες χώρες σαν αρματιστές”, είπε ο Κριμς.

Βίντεο: Τα αυστριακά Leopard 2A4 εν δράσει.

https://www.youtube.com/watch?v=WgwnxEd6pxA

Απόδοση/Μετάφραση απο το army.mil για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. «Οὐκ ἑν τω πολλώ το εὖ.»
    Εύγε στους Αυστριακούς.
    Δέν χρειάζεται να είσαι αρματική υπερδύναμη για να «το κάνεις σωστά».
    Και ἡ σοβαρότητα είναι ένα όπλο από μόνη της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.