Νορβηγία: Αγορά επιτραπέζιων εξομοιωτών Αξιωματικού Καταστρώματος Πτήσης για το Ναυτικό

Το Νορβηγικό Βασιλικό Ναυτικό (“RNN”) έγινε ο πρώτος πελάτης που παρήγγειλε το αναβαθμισμένο επιτραπέζιο εκπαιδευτικό σύστημα εικονικής πραγματικότητας “DECKsim”.

Οι νορβηγοί χρησιμοποιούσαν τον πλήρως ολοκληρωμένο εξομοιωτή “DECKsim” Αξιωματικού Καταστρώματος Πτήσης (FDO) της “SEA” για πέντε χρόνια στις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις τους στην Μπέργκεν. Η νέα επιτραπέζια λύση θα τους παρέχει τη δυνατότητα ατομικής εκπαίδευσης πάνω σε οποιοδήποτε πλοίο και οποιαδήποτε εγκατάσταση στην στεριά.

Το σύστημα “DECKsim” αναπαράγει τα καταστρώματα πτήσης (πλοίων και πλατφορμών πετρελαίου) και τα περιβάλλοντα αεροδρομίων στην στεριά για την εκπαίδευση στις διαδικασίες σηματοδοσίας αεροσκάφους. Ο “DECKsim” χρησιμοποιείται από διάφορα ναυτικά σε όλον τον κόσμο και επί του παρόντος προσελκύει ισχυρό ενδιαφέρον διεθνώς τόσο για τις σταθερές εγκαταστάσεις εξομοιωτών όσο και τις φορητές λύσεις. Το σύστημα μπορεί να διαμορφωθεί εύκολα στις διάφορες απαιτήσεις αεροσκαφών, πλατφορμών και ασκήσεων.

Ο διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης, Αντι ΜακΓκοβαν εξήγησε: “Έχουμε αξιοποιήσει τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας και τις ενσωματώσαμε στο αρθρωτό σύστημα “DECKsim”. Το αποτέλεσμα ειναι μια πραγματικά φορητή λύση ή οποία διευθύνει αποτελεσματικά την εκπαίδευση και τον έλεγχο του “FDO”, το οποίο ειναι μια πρόκληση για όλους τους οργανισμούς”.

Οι υφιστάμενοι χρήστες του “DECKsim” έχουν μειώσει τις ώρες πτήσης στην εκπαίδευση του “FDO” με πραγματικά αεροσκάφη κατά πενήντα τοις εκατό προσφέροντας την άμεση απόδοση της επένδυσης. Επιπρόσθετα με το μειωμένο κόστος, το σύστημα παρέχει ενα περιβάλλον όπου ενα άτομο μπορεί να εκπαιδευτεί σε συνηθισμένες και έκτακτες συνθήκες επιχειρήσεων, το οποίο ειναι αδύνατο με την πραγματική πλατφόρμα.

Βίντεο με την εκπαίδευση Αξιωματικού Καταστρώματος Πτήσης σε αντίστοιχο εξομοιωτή.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.