Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2016, η υπουργός Άμυνας της Νορβηγίας Ινε Ερικσεν Σορέντα ανακοίνωσε την απόφαση υλοποίησης του προγράμματος για την παροχή του κινητού επίγειου συστήματος αεράμυνας στον Στρατό με απευθείας ανάθεση στην βιομηχανία Kongsberg. Η νορβηγική διεύθυνση αμυντικού υλικού θα ξεκινήσει τη διαδικασία προμήθειας με την Kongsberg για τον προσδιορισμό και την τελική διαμόρφωση του συστήματος πριν την υπογραφή της σύμβασης. Οι παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για το 2018 έως 2021. Το επίγειο αντιαεροπορικό σύστημα του στρατού είναι ένα εξαιρετικά κινητό, μικρού βεληνεκούς αντιαεροπορικό σύστημα που βασίζεται σε κάποια υφιστάμενα στοιχεία στην σημερινή δομή του σε συνδυασμό με την προμήθεια κάποιων νέων στοιχείων. Το σύστημα θα επαναχρησιμοποιεί τη διοίκηση και έλεγχο και τις μοναδικές λύσεις δικτύου του NASAMS.

Η Kongsberg είναι ένας προμηθευτής λύσεων αεράμυνας στις Νορβηγικές Ένοπλες Δυνάμεις κατά τη διάρκεια δεκαετιών, από πυροβόλα και οπλικά σύστημα στο σημερινό σύγχρονο NASAMS. Το NASAMS αποτελεί επίσης τη βάση για σημαντικές εξελίξεις και τη δημιουργία τεχνοβλαστών σε άλλα τεχνολογικά πεδία. Το επίγειο αντιαεροπορικό σύστημα του στρατού θα είναι μια παγκοσμίως ηγετική λύση με μοναδικές δυνατότητες στην αντιμετώπιση σύγχρονων αεροπορικών απειλών, όπως επίσης θα διαθέτει τη δυνατότητα να ενσωματωθεί με δίκτυα και άλλους αισθητήρες και όπλα.

“Το NASAMS είναι ενα πολύ σημαντικό προϊόν για την Kongsberg και ένα από τα πιο επιτυχημένα διεθνώς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιλεχθήκαμε ως ο προμηθευτής του επίγειου αντιαεροπορικού συστήματος του στρατού. Αυτό θα προσθέσει επιπρόσθετες ικανότητες στην κοινότητα της νορβηγικής αντιαεροπορικής προστασίας, και θα εξασφαλίσει εργασίες στην Kongsberg και σ’ έναν μεγάλο αριθμό υποκατασκευαστών εντός της Νορβηγίας”, είπε ο Εϊρικ Λι, πρόεδρος της Kongsberg Αμυντικά Συστήματα.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

One Response

  1. Gunslinger32

    Εφόσον χρησιμοποιεί πυραύλους AMRAAM/SLAMRAAM, δεν πρόκειται
    για σύστημα μικρού αλλά μεσαίου βεληνεκούς.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: