Ελικόπτερo AW101 SAR. (helihub.com)

H AgustaWestland ανακοίνωσε πως έχει κερδίσει σύμβαση αξίας 1,15 δισεκατομμυρίων € για την προμήθεια 16 ελικοπτέρων AW101 όπως και πακέτων εκπαίδευσης και υποστήριξης. Η παραγγελία γίνεται στο πλαίσιο του Νορβηγικού Προγράμματος Ελικοπτέρου Έρευνας και Διάσωσης (NAWSARH).

H σύμβαση προβλέπει την μελλοντική προαίρεση πρόσκτησης 6 επιπλέον ελικοπτέρων.

Το AW101, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει το πλεονέκτημα της τριπλής ασφάλειας κινητήρα, του συστήματος ολικής προστασίας πάγου (FIPS), για πτήσεις σε καταστάσεις παγετού, αυξημένη επιχειρησιακή αυτονομία και αντοχή, δοκιμασμένο κιβώτιο ταχυτήτων με σύστημα “Run Dry”* των 30 λεπτών όπως επίσης και μία πληθώρα αεροπορικών ηλεκτρονικών πτήσης και αποστολής .

Οι μεγάλες πόρτες της καμπίνας και η πίσω θυρίδα παρέχουν εύκολη πρόσβαση στο προσωπικό,  τους διασωθέντες και διαφόρων εξοπλισμών ενός της 27 κυβικών μέτρων χωρητικότητας καμπίνα.

Η AgustaWestland θα παρέχει υπηρεσίες αρχικής υποστήριξης και εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων ανταλλακτικών σε κάθε μονάδα που θα εδρεύουν τα ελικόπτερα.

Θα παραδώσει, επίσης, διοικητική υποστήριξη αντίστοιχα για 90000 ώρες πτήσης σε όλο τον στόλο των 16 ελικοπτέρων για τα 15 πρώτα χρόνια. Οι παραδώσεις στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Νορβηγίας, η οποία θα πετά τα ελικόπτερα, προκειται να ξεκινήσουν το 2017 και θα ολοκληρωθούν το 2020.

*Run Dry: Είναι η νέα τεχνολογία της AgustaWestland η οποία επιτρέπει τη λειτουργία του κιβωτίου μετάδοσης, χωρίς την ύπαρξη λιπαντικού, μόνο για λίγα λεπτά, έως ότου ο χειριστής πραγματοποιήσει προσγειώσει με ασφάλεια το ελικόπτερο.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση του AW101, το κιβώτιο μετάδοσης μπορεί να λειτουργήσει χωρίς λάδι μόνο για διάστημα 30 λεπτών.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: