Η διαδικασία μακροπρόθεσμου σχεδιασμού της Νορβηγίας υλοποιείται υπό τη διεύθυνση του βασιλικού υπουργείου άμυνας της Νορβηγίας. Ο “Μακροπρόθεσμος Σχεδιασμός Εξοπλισμών” αποτελεί τη βάση για όλες τις βραχυπρόθεσμες (τέσσερα έτη), μεσοπρόθεσμες (οχτώ έτη) και μακροπρόθεσμες (είκοσι έτη) προοπτικές προμήθειες υλικού. Ο σχεδιασμός επικαιροποιείται σε ετήσια βάση για να αντικατοπτρίζει τις αλλαγές βάσει των μεταβαλλόμενων αλλαγών, διαθέσιμων πηγών και διαδικασιών των εν εξελίξει προμηθειών. Ένα σημαντικό σημείο θα ειναι η αντικατάσταση των βοηθητικών εκδόσεων του κύριου άρματος μάχης (“MBT”) “Leopard 1” με “Leopard 2”.

Η εθνική στρατηγική της νορβηγικής κυβέρνησης για την αμυντική βιομηχανία αναθεωρήθηκε προσφάτως και παρουσιάστηκε στο κοινοβούλιο ως η Νέα Λευκή Βίβλος και καλύπτει τη σχέση ανάμεσα στον αμυντικό τομέα και την αμυντική βιομηχανία.

Η νέα Λευκή Βίβλος επικεντρώνεται στα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας και την ασφάλεια των προμηθειών επί τη βάσει της νέας πολιτικής και στρατηγικής. Η στρατηγική προϋποθέτει ότι η Νορβηγία θα αυξήσει την συνεργασία της με άλλες χώρες για τις αμυντικές προμήθειες.

©militarymodelling.com

©militarymodelling.com | Τεθωρακισμένο όχημα περισυλλογής Leo 1

Το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων μέσα στο Πρόγραμμα Χερσαίων Συστημάτων επικεντρώνεται σε διάφορα οχήματα: Οχήματα μάχης [μεσαίου βάρους, βασικής θωράκισης οχήματα CV90, θωρακισμένα συστήματα αναγνώρισης (CV90)] και πυροβολικό, νέα “MBT” και νέα βοηθητικά οχήματα μάχης επί σκάφους “Leopard 2” (Περισυλλογής, γεφυροφόρα και οχήματα μάχης μηχανικού) για να αντικατασταθεί η σειρά αρμάτων “Leopard 1” και να αναβαθμιστούν τεθωρακισμένα οχήματα “M113” και “SISU”.

Norway_Leopard_1_Bridgelayer

©militarymodelling.com | Τεθωρακισμένο γεφυροφόρο όχημα Leo 1

Ένας αριθμός μικρότερων επενδύσεων επικεντρώνεται στην στρατιωτική επιμελητεία μέσα σε εξι κύριες θεματικές περιοχές: ΧΒΡΠ προστασία (Χημική/Βιολογική/Ραδιολογική/Πυρηνική), μηχανικό, διοικητική υποστήριξη, ιατρικές υπηρεσίες, στρατιωτική γεωγραφία (χάρτες και γεωγραφικές πληροφορίες), προμήθειες εξοπλισμού για τον πεζοπόρο στρατιώτη. Σε αυτές περιλαμβάνεται ο προσωπικός εξοπλισμός στην προστασία, στα υφάσματα, την κινητικότητα και την αντοχή. Επιπλέον, τα συστήματα πληροφοριών “C2I” των στρατιωτών πρέπει να εκσυγχρονιστούν. Τα έργα για τον συνεχιζόμενο εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού στρατιώτη έχουν σχεδιαστεί μέσα στο πλαίσιο των βασικών κατηγοριών: Φονικότητα, προστασία, κινητικότητα, βιωσιμότητα, “C2I” και επιμελητεία. Επίσης, οι προμήθειες για τις ειδικές δυνάμεις ειναι, φυσικά, μέσα στην ατζέντα.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “ArmyRecognition.Com” για την Προέλαση.

3 Σχόλια

 1. Gunner

  Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν είχαμε την δυνατότητα να αποκτήσουμε τα οχήματα μάχης μηχανικού που θα βγάλουν εκτός υπηρεσίας οι Νορβηγοί. Το κακό είναι ότι δεν έχουμε χρήματα για να τα υποστηρίξουμε ακόμη και αν αύριο το πρωί τα ξεφορτώσουν οι ίδιοι στις μονάδες στον Έβρο.

  Απάντηση
  • ΑΧΕΡΩΝ

   Σωστά,πού να βρεθούν χρήματα…
   Αφού προτεραιότητα έχουν οἱ επιχορηγήσεις συντάξεων της ΔΕΗ (600 Μ€ ετησίως,περισσότερα από όσο οἱ κωδικοί εξοπλιστικών καί των τριών κλάδων μαζί!),το μέγαρο μουσικής 50Μ€ ετησίως,ἡ ΕΡΤ 170 Μ€ ετησίως,επίδομα ενοικίου σε φουκαράδες βουλευτές,καρανίκες,κάθε είδους υπερβάσεις προϋπολογισμού δημοσίων έργων,με την άμυνα θα ασχολούμαστε τώρα…

   Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: