Το αντιτορπιλικό ROKS Choe Yeong της Δημοκρατίας της Κορέας θα ενταχθεί το Μάρτιο αυτού του έτους στην “Επιχείρηση Αταλάντα”, την επιχείρηση καταπολέμησης της πειρατείας που είναι υπό τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στα ανοιχτά των ακτών της Σομαλίας.

Το αντιτορπιλικό κλάσης Chungmugong Yi Sun-sin θα επιχειρεί μαζί με τα πλοία της EUNAVFOR για την αποτροπή των ενεργειών πειρατείας που μάστιζαν τα ύδατα στα ανοιχτά της σομαλικής ακτής μόλις πριν από λίγα χρόνια.

Το 4400 τόνων, κατασκευής Hyundai Heavy Industries, αντιτορπιλικό διαθέτει πλήρωμα 200 ατόμων, ελικόπτερο Lynx και μια ομάδα ειδικών επιχειρήσεων.

Η συνεισφορά του κορεατικού πολεμικού πλοίου στην Επιχείρηση Αταλάντα κατέστη δυνατή με τη συμφωνία-πλαίσιο μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Νοτίου Κορέας, το οποίο είναι σε ισχύ από το Δεκέμβριο του 2016 και προβλέπει την πιθανή συμμετοχή της Νοτίου Κορέας στις επιχειρήσεις διαχείρισης κρίσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, ακολούθησε αριθμός επιτυχημένων συναντήσεων και ασκήσεων μεταξύ των πολεμικών πλοίων της EUNAVFOR και της Ν. Κορέας στο Κόλπο Αντεν. Η Νότια Κορέα έχει επίσης συμβάλλει με πολεμική πλοία στις Συνδυασμένες Ναυτικές Δυνάμεις που έχουν έδρα το Μπαχρέιν.

Η ομάδα διοίκησης του Choi Young θα συντονίζει τις καθημερινές επιχειρήσεις της στην καταπολέμηση πειρατείας με το επιτελείο της EUNAVFOR πάνω στην ναυαρχίδα της “Επιχείρησης Αταλάντα”, ESPS Galicia.

Μετά από ενα κύμα ενόπλων πειρατικών επιθέσεων η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2008 την έναρξη της “Επιχείρησης Αταλάντα” στη Σομαλία. Ο βασικός ρόλος της είναι η προστασία των πλοίων του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στα σομαλικά λιμάνια και την αποτροπή και καταστολή των πειρατικών επιθέσεων. Επίσης, τα πολεμικά της EUNAVFOR επιτηρούν τις αλιευτικές δραστηριότητες στα ανοιχτά των σομαλικών ακτών και υποστηρίζει τις αδελφές αποστολές της ΕΕ που εργάζονται προς ενίσχυση της ναυτικής προστασίας στην περιοχή του Κέρατος της Αφρικής.

Απόδοση/Μετάφραση απο το NavalToday.Com για την Προέλαση.

One Response

  1. Gunslinger32

    Σαν κράτος που έχει σημαντικό εμπορικό συμφέρον στους θαλάσσιους διαδρόμους που συνδέουν την Κορέα με την ευρωπαϊκή αγορά, έχει νόημα να συμμετέχουν στην Αταλάντα.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: