Η Νοτιοαφρικανική αμυντική εταιρεία Mikor παρουσίασε το νέο 4Χ4 τεθωρακισμένο όχημα της στην AAD 2018, τη Διεθνή Έκθεση Αεροδιαστημικής και Άμυνας στην Νότια Αφρική. Με αυτό το νέο όχημα, η Milkor προσφέρει ένα τεθωρακισμένο όχημα νέας σχεδίασης το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις στρατιωτικές δυνάμεις, την αστυνομία και τις δυνάμεις φύλαξης ως ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικου (ΤΟΜΠ), ασθενοφόρο, όχημα καταστολής ταραχών όπως επίσης και ως όχημα ελέγχου.

Στην AAD 2018, το 4Χ4 τεθωρακισμένο όχημα Milkor παρουσιάστηκε στη διαμόρφωση ΤΟΜΠ (Τεθωρακισμένο Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού) με μεταφορική ικανότητα δέκα ατόμων συμπεριλαμβανομένων Οδηγού και Αρχηγού. Σύμφωνα με το διευθυντή προγράμματος της Milkor, η εταιρεία έχει δεχθεί, ήδη, την πρώτη παραγγελία για το όχημα.

Το 4Χ4 Milkor χρησιμοποιεί σκάφος ολοφέρουσας επικάλυψης με κάλυμμα κορμού κατασκευασμένο από πλάκες θωράκισης, αντί να συνδεθούν σε ένα ενιαίο πλαίσιο. Αυτό μειώνει το βάρος για μια δεδομένη ποσότητα θωράκισης. Το όχημα ειναι εφοδιασμένο με έναν κινητήρα 179 kW που παρέχει ανωτάτη ταχύτητα 100 χιλιομέτρων ανά ώρα με μεγίστη αυτονομία 1000 χλμ.

Η σχεδίαση του 4Χ4 Milkor ειναι μοναδική, δεν υπάρχουν θήρες στις πλευρές του, το πλήρωμα και οι πεζικάριοι μπορουν να εισέλθουν και εξέλθουν από το όχημα δια μέσου μιας υδραυλικής αναβαθμίδας που βρίσκεται στο πίσω μέρος του οχήματος. Το 4Χ4 Milkor έχει σχεδιαστεί έχοντας στο μυαλό την εμπειρία του χρήστη. Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό ειναι το πλάτος της καμπίνας που επιτρέπει την πιο άνετη εμπειρία. Λόγω της φύσης των αποστολών που θα χρησιμοποιηθεί αυτό το όχημα, ο επιπλέον χώρος στην καμπίνα δημιουργεί ένα πολύ περισσότερο σταθερό περιβάλλον εργασίας, μεγιστοποιώντας τις δυνατότητες για την ασφαλή και άνετη μετακίνηση.

Το Milkor προσφέρει βαλλιστική προστασία και αντιναρκική προστασία επιπέδου B7, για την προστασία του πληρώματος και των πεζικάριων από τις βολές μικρών όπλων, θραυσμάτων από βλήματα πυροβολικού και τις εκρήξεις ναρκών.

Η οροφή του οχήματος ειναι εξοπλισμένη με έναν τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού που μπορεί να οπλιστεί με ένα πολυβόλο διαμετρήματος μέχρι 12,7 χιλιοστών, επίσης, υπάρχουν τεσσερις εκτοξευτές καπνογόνων εγκατεστημένοι σε κάθε πλευρά της οροφής.

Οι τελευταίες τεχνολογίες συνδυασμένες με το νέας σχεδίασης έργο επιτρέπουν ένα πιο άνετο και ολοκληρωμένο εσωτερικό οπίσθιας καμπίνας, επιτρέποντας το πιο ασφαλές και περισσότερο προστατευμένο εργασιακό περιβάλλον. Η μεταμόρφωση του σε μονάδα διοίκησης, ασθενοφόρου και αστυνομίας ειναι ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρονται για να προσαρμοστούν στις ανάγκες των πελατών. Λόγω της χρήσης εξαρτημάτων εμπορίου σε στρατηγικές περιοχές, οι αναβαθμίσεις και η συντήρηση μπορουν να ρυθμιστούν εύκολα.

© Army RecognitionΑπόδοση/Μετάφραση από το “armyrecognition.com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: