Νότια Αφρική: Πρωτη διεθνή παρουσίαση του νέου ιορδανικού καθοδηγούμενου Α/Τ πυραύλου Terminator-AT

Πρωτη διεθνής παρουσίαση στην AAD 2018, την Αφρικανική Αεροδιαστημική και Αμυντική Έκθεση στην Νότια Αφρική, για το νέο αντιαρματικό καθοδηγούμενο πύραυλο (ATGM) με την ονομασία “Terminator-AT” που σχεδιάστηκε από την Ιορδανική εταιρεία Jadara. Τώρα ο πύραυλος ειναι έτοιμος για παραγωγή και θα δοκιμαστεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ιορδανίας.

Στην AAD 2018, ο εκτοξευτής του Terminator-AT ήταν εγκατεστημένος επί ενός τρίποδου που περιελάμβανε την μονάδα εκτόξευσης και την μονάδα καθοδήγησης PUT-1. Ο πύραυλος ειναι διαμέτρου 107 χιλιοστών.

Ο πύραυλος Terminator-AT μπορεί να εξοπλιστεί με δυο τύπους πολεμικών κεφαλών: Διπλή (tandem) αντιαρματική (AT) κεφαλή κοίλου γεμίσματος και Υψηλής Εκρηκτικότητας (HE) Κεφαλή Θραυσματοποίησης οι οποίες μπορουν να χρησιμοποιηθούν για την καταστροφή αρμάτων μάχης, ελαφρά θωρακισμένων οχημάτων, μη θωρακισμένων οχημάτων και οχυρωματικών υποδομών πεδίου μάχης σε αποστάσεις από 100 ώς 2500 μέτρα. Σύμφωνα με την εταιρεία Jadara, οι πολεμικές κεφαλές μπορουν να διατρήσουν 500 και 50 χιλιοστά χάλυβα αντίστοιχα.

Ο Terminator-AT ειναι ένας πύραυλος ίππευσης δέσμης λειζερ, ημιαυτόματης εντολής καθοδήγησης βλήματος σε οπτική επαφή με το στόχο (SACLOS). Μπορεί να τοποθετηθεί είτε σε φορητό εκτοξευτή ή πάνω σε φορέα εξοπλισμένο με αυτόματο εκτοξευτή.

Κατά την SOFEX, την έκθεση δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων που διεξήχθη τον Μαιο του 2018 στην Ιορδανία, η Jadara παρουσίασε τον Terminator-AT ενσωματωμένο σε έναν τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού εγκατεστημένο πάνω σε ένα ελαφρύ τακτικό όχημα.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “ArmyRecognition.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.