Κάνοντας το πρώτο βήμα στη διαδικασία κατασκευής των έξι νέων φρεγατών Batch III η νοτιοκορεατική Διεύθυνση Διαχείρισης Αμυντικών Προγραμμάτων (DAPA) υπέγραψε την 27η Δεκεμβρίου 2016 την πρώτη σύμβαση αξίας 16,6 δισεκατομμυρίων Γουόν (13,7 εκατομμύρια δολάρια $) με την Hyundai Heavy Industries (HHI).

Η σύμβαση προβλέπει την έναρξη των εργασιών μελέτης και σχεδιασμού από την ναυπηγική βιομηχανία πάνω στις 3000 τόνων φρεγάτες Batch III FFX της χώρας.

Τα νέα πλοία θα εκτοπίζουν 200 τόνους περισσότερο από τους προκατόχους τους κλάσης Daegu (FFX-II) οι οποίες, με την σειρά τους, είναι 500 τόνους βαρύτερες από τις φρεγάτες κλάσης Incheon (FFX-I).

Η DAPA ανέφερε ότι η κατασκευή των έξι νέων πλοίων θα κοστίσει 2,8 τρισεκατομμύρια Γουόν Νοτίου Κορέας.

Η Νότια Κορέα διαθέτει έξι φρεγάτες κλάσης Incheon με την κατασκευή σε εξέλιξη της φρεγάτας κοθοδηγούμενων πυραύλων κλάσης Daegu.

Η ROKS Daegu, το πρώτο πλοίο FFX-II, καθελκύστηκε από την Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME) τον Ιούνιο αυτού του έτους.

Η Νότια Κορέα σκοπεύει να κατασκευάσει συνολικά οχτώ φρεγάτες δεύτερου πακέτου. Εφτά μέρες πριν, την 21 Δεκεμβρίου, η HHI ανέλαβε σύμβαση αξίας 586 εκατομμυρίων $ από την DAPA για τα πλοία FFX-II νούμερο τρία και τέσσερα.

Σύμφωνα με την DAPA, οι φρεγάτες FFX-III θα εξοπλιστούν με ραντάρ Ενεργής Διάταξης Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA) για να εντοπίζουν, παρακολουθούν και ανταποκρίνονται ταυτοχρόνως σε πολλαπλές απειλές και θα δεχθούν σύγχρονες ικανότητες ανθυποβρυχιακών και αντιαεροπορικών επιχειρήσεων.

Απόδοση/Μετάφραση από το http://navaltoday.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: