Ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης των Γαλλικών Rafale

Rafale
Γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος Rafale εκτελεί προσνήωση στο κατάστρωμα αεροπλανοφόρου (Φωτογραφία: wikipedia)

Το Γαλλικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως την 12 Ιουλίου 2012 το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος Rafale προσγειώθηκε στο Εργαστήριο Βιομηχανικής Αεροναυτικής (Atelier Industriel de l’ Aéronautique, AAI) στο Κλερμόν-Φεράν

Ειναι το πρώτο δείγμα της σύμβασης για την αναβάθμιση της δύναμης των γαλλικών Rafale, που ανατέθηκε στο AAI τον Φεβρουάριο του 2011. Μέχρι τώρα, οι σχετικές τροποποιήσεις έγιναν από ένα απόσπασμα τεχνιτών του Κλερμόν-Φεράν στην αεροπορική βάση Mont-de-Marsan στη νότιο δυτική Γαλλία. Μετά την αρχική φάση των τροποποιήσεων εισαγωγής, το μονοθέσιο Rafale με σειριακό αριθμό C106 θα είναι το πρώτο από τα 52 παρόμοια αεροσκάφη που θα τροποποιηθεί και θα αναβαθμιστεί στις εγκαταστάσεις του AAI στο Κλερμόν-Φεράν.

Μετά τις εργασίες τροποποίησης που πραγματοποιήθηκαν στα 10 πρώτα μαχητικά αεροσκάφη Rafale του Γαλλικού πολεμικού Ναυτικού με σκοπό να αναβαθμιστούν στα πιο σύγχρονα πρότυπα, τις οποίες εργασίες το AAI ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2011, οι εργαστηριακές εγκαταστάσεις του AAI γίνονται το κεντρικό σημείο των εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης των γαλλικών μαχητικών τελευταίας γενιάς.

Οι εργασίες αναβάθμισης του στόλου μαχητικών της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας ξεκίνησαν το Φεβρουάριο του 2011 στη Mont-de-Marsan και, έκτοτε, έχουν αναβαθμιστεί ήδη δεκατρία αεροσκάφη. Σήμερα, για να αυξηθεί ο ρυθμός αναβάθμισης, και μετά από μία περίοδο εκπαίδευσης, ο AAΙ θα ξεκινήσει ενα κύκλο αναβαθμίσεων τεσσάρων ετών στα διθέσια και μονοθέσια Rafale.

Οι τροποποιήσεις θα δώσουν στα Rafale ενισχυμένες δυνατότητες στο πεδίο των επικοινωνιών, της διακλαδικότητας και της ανταλλαγής δεδομένων με τις επίγειες δυνάμεις.

Οι κύριες αποστολές που έχει αναλάβει το AAI είναι οι εργασίες αναβάθμισης των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων. Περιλαμβάνουν την συντήρηση και εκσυχρονισμό αεροσκαφών (Mirage 2000, Mirage F1, AlphaJet, Transall, Puma, Gazelle).

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε: Ministère de la Défense

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.