Ξεκίνησαν οι εργοστασιακές δοκιμές της φρεγάτας FREMM του Μαρόκου

H φρεγάτα FREMM του Βασιλικού Ναυτικού του Μαρόκου D601 “Mohammed VI” . (Πηγή: DCNS)

Τα γαλλικά ναυπηγεία DCNS ξεκίνησαν την 17η Απριλίου τις θαλάσσιες δόκιμες της φρεγάτας πολλαπλών αποστολών FREMM D601 “Mohammed VI” του Βασιλικού Ναυτικού του Μαρόκου (RMN).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της DCNS, οι θαλάσσιες δοκιμές θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες στην ακτή της Βρετάνης στη Γαλλία. Το πλοίο πρόκειται να παραδοθεί στο RMN στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου στη θάλασσα, το πλήρωμα, που αποτελείται από προσωπικό του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, αντιπροσώπους του Μαρόκου και υπαλλήλους της DCNS, θα επικεντρωθεί κυρίως στη επίδοση των συστημάτων πρόωσης και πλοήγησης του πλοίου.

Η δεύτερη φάση θα επικεντρωθεί στο υβριδικό πακέτο κίνησης CODLOG (COmbined Diesel eLectric Or Gas) το οποίο συνδυάζει ηλεκτροκινητήρες για αθόρυβη πρόωση χαμηλής ταχύτητας και αεροστρόβιλο για  μηχανική πρόωση μεγάλη ταχύτητας, με μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβων.

Επιπρόσθετα, οι ομάδες της DCNS θα δοκιμάσουν το σύστημα πλοήγησης του πλοίου και τις αδρανειακές πλατφόρμες του.

Με την ολοκλήρωση των προκαταρκτικών δοκιμών, η φρεγάτα θα επιστρέψει στα ναυπηγεία της Λόριεντ για εργασίες αρκετών ημερών στην αποβάθρα. Μετά από κάποιες εβδομάδες, θα επιστρέψει στη θάλασσα για μία δεύτερη εξόρμηση δοκιμών οι οποίες θα επικεντρωθούν στο σύστημα μάχης.

Το πλοίο πρόκειται να εξοπλιστεί με το πυροβόλο Super Rapid των 76 χιλιοστών της Oto Melara, τορπίλες MU 90 της Eurotorp, πυραύλους επιφανείας-επιφανείας Exocet MM40 Block 3 και πυραύλους επιφανείας-αέρος Aster 15 της MBDA. Οι πύραυλοι Aster 15 θα εκτοξεύονται από τους δύο κάθετους εκτοξευτές SYLVER A43. Οι πύραυλοι Exocet MM40 Block 3 θα εκτοξεύονται από το σύστημα ITL 70A-B3. Το πλοίο διαθέτει επίσης και το σύστημα ραντάρ εναέριας επιτήρησης HERAKLES της Thales και το σύστημα διαχείρισης μάχης SETIS της DCNS.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.