Εκπαίδευση Ιρακινών στη ΣΜΧ. (ΓΕΣ)

Εκπαίδευση Ιρακινών στη ΣΜΧ. (ΓΕΣ)

Τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 στο πλαίσιο υλοποίησης Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Χώρας μας και του Ιράκ, ξεκίνησε εκπαίδευση διάρκειας δύο εβδομάδων σε έντεκα Αξιωματικούς του Ιρακινού Στρατού, στην έδρα της Σχολής Μηχανικού στο Λουτράκι.

Η εκπαίδευση θα εστιασθεί σε πιστοποιημένα αντικείμενα επιχειρήσεων αποναρκοθέτησης και στην ανταλλαγή εμπειριών και μεθοδολογίας.

Το πρόγραμμα εκπαιδεύσεως, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και επίσκεψη – ενημέρωση στην έδρα του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) και σε χώρους, στους οποίους ενεργεί προσωπικό του ΤΕΝΞ, σε επιχειρήσεις έρευνας περιοχής.

3 Σχόλια

 1. EVRIPIDES

  Εξάγουμε eod τεχνογνωσία στους Ιρακινούς; Ωρε μπράβο μας. Μάλλον και αυτοί έχουν να μας πουν πολλα διδάγματα από τα 9 χρόνια ανταρσίας σε αυτό το θέμα.

  Απάντηση
  • npo

   λέει “…ανταλλαγή εμπειριών και μεθοδολογίας…”

   Αν δεν το ρίξουν στον τουρισμό και έχουν όρεξη, σίγουρα μπορούν να μας μάθουν πολλά.
   Βέβαια, όσα μαθαίνεις στο πεδίο δεν στα μαθαίνει τίποτα.

   Απάντηση
   • EVRIPIDES

    Πάντως είναι πολύ θετικό οτι επεστρεψαν οι Ιρακινοί και μάλιστα για συνεκπαίδευση. Και γράφω “επέστρεψαν” διότι εαν θυμάσαι σε μια επίδειξη ΚΔ στο ΚΕΕΔ στις 6 Ιουλ 2013 (παρουσία και της τότε ΑΝΥΕΘΑ Φ. Γεννηματα, δες στο : https://proelasi.org/2013/07/06/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%85%CE%B5%CE%B8%CE%B1-%CF%86%CF%8E%CF%86%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA/), στην υψηλής θέσης αντιπροσωπεία των Ιρακινών είχε επιδειχθεί και όλη η γκάμα EOD που έχουμε και τι μπορούμε να προσφέρουμε ως χώρα πάροχος εκπαιδευσης.
    Και όπως έλεγε κάποιος, οι Ιρακινοί κουράστηκαν από τους Αμερικανούς που τους έβλεπαν σαν … παρακατιανούς και επιζητούν εταίρους που μπορούν να διδάξουν τις εμπειρίες τους και να μάθουν από αυτούς τις ΝΑΤΟικές διαδικασίες. Να μην παραλέιψω τη μεγάλη συμβολή της έδρας Ναρκοπολέμου και ΑΕΜΜ της Σχολής ΜΧ, όπου υπάρχει η υποδομή για τέτοια εκπαίδευση. Διότι μόνο το ΤΕΝΞ δεν φτάνει, το ΤΕΝΞ είναι μονάδα και έχει αποστολές.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: