Πλοίο κλάσης Freedom LCS του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (wikimedia.org)

Βιομηχανική ομάδα υπό τη διοίκηση της εταιρείας Lockheed Martin ξεκίνησε επίσημα τη κατασκευή για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού (US Navy) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) του έβδομου πλοίου κλάσης Littoral Combat Ship (LCS), το μελλοντικό USS Detroit. Το γεγονός ήταν τμήμα της τελετής τοποθέτησης της τρόπιδας ή οποία έγινε στο ναυπηγείο της Ναυτικής Βιομηχανίας Marinette στο Wisconsin.

Η ομάδα LCS της Lockheed Martin κατασκευάζει τη φουτουριστική έκδοση Freedom LCS για το ναυτικό στόλο των ΗΠΑ. Με τα πρώτα δύο πλοία να έχουν παραδοθεί, δύο επιπλέον πλοία να κατασκευάζονται και δύο ακόμη είναι στην φάση πρώιμης προμήθειας υλικών, η βιομηχανική ομάδα αντιμετωπίζει τις ανάγκες του US Navy για μια προσιτή, ιδιαίτερά δικτυωμένο και σπονδυλωτό πλοίο όπως κανένα άλλο στο κόσμο.

Αυτή η νέα κλάση πολεμικών πλοίων έχει σχεδιαστεί να υποστηρίξει μια ευρεία κατηγορία αποστολών συμπεριλαμβανομένων ανθυποβρυχιακών, επιφανείας και αντικαρκινικού πολέμου, προστασία ναυτικών διαδρομών και ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο τοποθέτηση της τρόπιδας είναι ένας ναυπηγικός όρος που προμηνύει την αρχή της κατασκευής της μονάδας, η οποία είναι μια σημαντική εργασία η όποια σηματοδοτεί τον ερχομό του πλοίο στη ζωή.

Τα σύγχρονα πολεμικά πλοία, κατασκευάζονται με μία σειρά μεγάλων προκατασκευασμένων, ολοκληρωμένων τμημάτων του σκάφους αντί μιας καρίνας, όποτε η πραγματική αρχή της ναυπήγησης λογίζεται όταν η πρώτη μονάδα του πλοίου τοποθετηθεί και συνήθως σηματοδοτείται με μία τελετή.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: