Το σύστημα TOS-1A επί σκάφους T-90. (Youtube/RT.com)

Οι ιρακινές Ένοπλες Δυνάμεις παρέλαβαν τη διαμόρφωση του ρωσικής κατασκευής αυτοκινούμενου πυροεκτοξευτήρα TOS-1A τοποθετημένου επί σκάφους άρματος μάχης T-90, σύμφωνα με δημοσίευση του τηλεοπτικού σταθμού Russia Today. Ο οπλισμός του TOS-1A αποτελείται από ένα συγκρότημα εκτοξευτή 24 σωλήνων των 220 χιλιοστών με μήκος 3,725 μέτρων για την εκτόξευση μη καθοδηγούμενων πυραύλων.

Η εκπομπή παρουσίασε το νέο σύστημα TOS-1A τοποθετημένο επί σκάφους T-90 να εκτοξεύει τους μη καθοδηγούμενους πυραύλους MO.101.04. Είναι εξοπλισμένο με ενεργή εκρηκτική θωράκιση (ERA) και πλευρικές πλάκες θωράκισης. Το σύστημα TOS-1A εγκατεστημένο επί σκάφους T-90 διατηρεί τη βασική μονάδα εκτόξευσης που αποτελείται από 24 σωλήνες. Η διαδικασία της επαναγέμισης του TOS-1A από το όχημα μεταφοράς-γέμισης TZM αναμεταδόθηκε επίσης. Το ιρακινό όχημα TZM βασίζεται στο σκάφος του T-90.

Βασικά το βαρύ, αυτοκινούμενο σύστημα πυροεκτοξευτήρα TOS-1A είναι τοποθετημένο πάνω στο ανακατασκευασμένο σκάφος άρματος T-72, το οποίο όμως δεν είναι εξοπλισμένο με ERA ή επιπρόσθετες μετωπικές η πλευρικές πλάκες. Το TOS-1Α, αντιθέτως με το T-72, δέχθηκε τέσσερις εκτοξευτές καπνογόνων 902B Tucha τοποθετημένους στις μετωπικές πλάκες θωράκισης. Είναι εγκατεστημένοι για να παρέχουν προπέτασμα καπνού μετά την ομοβροντία πυραύλων. Η νέα διαμόρφωση του TOS-1A διατηρεί τα τέσσερα Tucha.

Το TOS-1A έχει βεληνεκές 400 με 6000 μέτρα και μια πλήρη ομοβροντία διαρκεί 6 δευτερόλεπτα (για 24 μη καθοδηγούμενους πυραύλους). Το όχημα έχει βάρος μάχης 44,3 τόνων και πλήρωμα τριών ατόμων. Χρησιμοποιώντας πυραύλους με θερμοβαρικές κεφαλές αυξάνεται σημαντικά η ισχύς πυρός του οχήματος εναντίον εχθρικών στόχων ομάδων προσωπικού.

Νωρίτερα, πηγή προερχομένη από την Όμσκ Τράνσμας (τον κατασκευαστή του TOS-1A, μια θυγατρική της βιομηχανίας Ουραλ Βαγκον Ζαβοντ) δήλωσε στο TASS, ότι η μονάδα των σωλήνων εκτόξευσης του συστήματος μπορεί να τοποθετηθεί σε διαφορετικούς τύπους σκαφών. “Έχουμε αναπτύξει το αυτοκινούμενο βαρύ σύστημα πυροεκτοξευτήρα TOS-1A πάνω στο τελείως ξεπερασμένο αμερικάνικο άρμα μάχης M60 Patton. Το πρώτο TOS-1A χρησιμοποιήθηκε πάνω σε βαρέα φορτηγά KrAZ,” τόνισε η πηγή.

Απόδοση/Μετάφραση από το TASS.ru για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: