Οι αντι-βαλλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ παρέλαβαν το όγδοο ραντάρ AN/TPY-2

To TPY-2 είναι αναπόσπαστο μέρος του Αμυντικού Συστήματος Βαλλιστικών Πυραύλων (BMDS). (Πηγή: radartutorial)

H Υπηρεσία Πυραυλικής Άμυνας (MDA) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), παρέλαβε το όγδοο ραντάρ AN/TPY-2 με το οποίο θα υποστηριχθούν οι αντιπυραυλικές δυνάμεις της χώρας.

Ως αναπόσπαστο τμήμα του Αμυντικού Συστήματος Βαλλιστικών Πυραύλων (BMDS), το AN/TPY-2 είναι ενα ρυμουλκούμενο, ραντάρ AESA X-band το οποίο βοηθά στην προστασία των εκστρατευτικών δυνάμεων, και των φίλιων δυνάμεων και συμμάχων των ΗΠΑ αναζητώντας, ανιχνεύοντας και παρακολουθώντας εχθρικούς βαλλιστικούς πυραύλους με ικανότητα να διακρίνει μεταξύ εχθρικών και μη εχθρικών πυραύλων.

Τα παραδοθέντα ραντάρ της Raytheon θα υπηρετούν ως τα ραντάρ ελέγχου πυρός σε λειτουργία τερματικού σταθμού για το αμυντικό οπλικό σύστημα Terminal High Altitude Area Defense (THAAD). Τα προκεχωρημένα εγκατεστημένα ραντάρ AN/TPY-2, τα οποία είναι ανεπτυγμένα σε ολη τη υδρόγειο μέσω του BMDS,  ανιχνεύουν, παρακολουθούν και αναγνωρίζουν εχθρικούς βαλλιστικού πυραύλους κατά την ανοδική πορεία πτήσης τους.

Το AN/TPY-2 είναι ενα υψηλής ευκρίνειας, ρυμουλκούμενο, ταχέως αναπτυσσόμενο ραντάρ X-band με ικανότητα παροχής μεγάλου βεληνεκούς αναζήτησης, ανίχνευσης ακριβείας και διαχωρισμού όλων των κατηγοριών  βαλλιστικών πυραύλων, απο μικρού βεληνεκούς μέχρι διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Αυτή τη στιγμή το ραντάρ AN/TPY-2 είναι εγκατεστημένο στις, εκτός ΗΠΑ, βάσεις, στην Ιαπωνία, Τουρκία και Ισραήλ παρέχοντας προστασία στις ΗΠΑ, τις ανεπτυγμένες δυνάμεις των ΗΠΑ, και τους συμμάχους και φίλους της χώρας από την διαρκώς αυξανόμενη απειλή των πυραύλων μικρού-μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.