Οι Γαλλικές ένοπλες δυνάμεις προμηθεύονται διακλαδικό σύστημα επικοινωνιών με λογισμικό νέας γενιάς

CONTACT
To σύστημα CONTACT θα παρέχει μεγαλύτερες ταχύτητες μεταβίβασης σημάτων, περισσότερη ασφάλεια επικοινωνιών και αυξημένη διαλειτουργικότητα. (Φωτογραφία: Thales)

Η Γαλλική υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών DSA (Direction Generale de l’Armement) 21η Ιουνίου, ανακοίνωσε την υπογραφή συμβολαίου με την εταιρεία Thales για την ανάπτυξη ενός λογισμικού επικοινωνιών νέας γενιάς, γνωστό και ως πρόγραμμα CONTACT (COmmunications Numériques TACtiques et de Théâtre).

Το πρώτο πακέτο περιλαμβάνει την προμήθεια των 2018 από τα 2400 εποχούμενα συστήματα, και 2000 φορητούς ασυρμάτους σε δύο αμφίβιες ταξιαρχίες και αρκετά πολεμικά πλοία. Στο δεύτερο πακέτο θα παραδοθούν τα συστήματα για τα μαχητικά, μεταφορικά και αναγνωριστικά αεροσκάφη, με σκοπό να αποκτήσουν την δυνατότητα επικοινωνίας με τις επίγειες δυνάμεις.

Στο τρίτο στάδιο θα γίνει η τοποθέτηση των ασυρμάτων στα αεροσκάφη και πλοία που επιχειρούν στο πολεμικό ναυτικό.

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα στρατηγικής σημασίας  έχει ως αποστολή να εξοπλίσει την πλειονότητα των πλατφορμών των Γαλλικών ενόπλων δυνάμεων, με ασυρμάτους που ενσωματώνουν καινοτόμο λογισμικό επικοινωνίας νέας γενιάς και να αντικατασταθούν προοδευτικά, τα διαφορετικά συστήματα ασυρμάτων,που είναι σε υπηρεσία συμπεριλαμβανομένου του συστήματος PR4G, το οποίο θα διατεθεί για πώληση σε διεθνείς πελάτες.

Η μελλοντική οικογένεια συστημάτων επικοινωνίας CONTACT που θα εγκατασταθεί σε όλες τις πλατφόρμες των Γαλλικών ενόπλων δυνάμεων, θα παρέχει μεγαλύτερες ταχύτητες μεταβίβασης σημάτων, περισσότερη ασφάλεια επικοινωνιών και αυξημένη διαλειτουργικότητα.Το σύστημα CONTACT θα είναι διαλειτουργικό με τα συστήματα επικοινωνίας των άλλων εθνών για τη συμμετοχή σε συμμαχικές αποστολές

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το: DGA

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.