Οι Γερμανικές πωλήσεις όπλων προς την Τουρκία εχουν αυξηθεί κατά την εισβολή στην Αφρίν

Turkey_Leopard_2A4_

Η Γερμανία έχει εγκρίνει περισσότερες άδειες εξαγωγής όπλων προς την Τουρκία κατά τη διάρκεια των πενήντα τεσσάρων (54) ημερών από την έναρξη της τουρκικής επίθεσης εναντίον του υπο κουρδικής κατοχής θύλακα της Αφρίν από όσες είχαν εγκριθεί συνολικά όλο το 2017, μετέδωσε ο γερμανικός κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας “Deutsche Welle”.

Ενώ το 2017 είχαν εγκριθεί από την Γερμανία μόνο δεκατέσσερις (14) άδειες για την πώληση όπλων συνολικής αξίας τριών εκατομμυρίων εξακοσίων χιλιάδων (3,6) ευρώ (“€”), είκοσι (20) άδειες αξίας τεσσάρων εκατομμυρίων τετρακοσίων χιλιάδων (4,4) € έχουν εγκριθεί από την έναρξη της τουρκικής επιχείρησης στην Αφρίν.

Αυτό συνέβη παρά την ανακοίνωση της Γερμανία τον Φεβρουάριο για την προσωρινή αναστολή των πωλήσεων όπλων στην Τουρκία εως ότου ο Γερμανός δημοσιογράφος τουρκικής καταγωγής Ντενιζ Γιουκζέλ αποφυλακίστηκε από τις τουρκικές φυλακές την 16η Φεβρουαρίου.

Αυτές οι πωλήσεις όπλων περιλαμβάνουν τυφέκια, τεθωρακισμένα οχήματα, ρουκέτες, ανεπάνδρωτα στρατιωτικά οχήματα και τεχνολογίες επιτήρησης, μετέδωσε ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας.

Ο βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων , Ομιντ Νουριπούρ, κατηγόρησε την γερμανική κυβέρνηση ότι εχει παραπλανήσει την κοινή γνώμη σχετικά με αυτό το θέμα.

“Η γερμανική κυβέρνηση συστηματικά παραπλανά την κοινή γνώμη”, δήλωσε. “Η έγκριση εξαγωγών που δόθηκε απο το υπουργείο εχει θέσει υπο αμφισβήτηση την αξιοπιστία της νέας κυβέρνησης λόγω της δυσανάλογής εισβολής της Τουρκίας στην βόρεια Συρία, και έχει αποκαλυφθεί ότι οι υποσχέσεις για περιορισμό των αμυντικών εξαγωγών δεν είχαν κανένα απολύτως νόημα”.

Απόδοση/Μετάφραση από το “ahvalnews.com” για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

  1. Μερικές ολοσελιδες καταχωρησεις απο μερους μας σε μεγαλες εφημεριδες τους, σχετικα με το σε ποιους εξαγουν οπλα, θα βοηθουσε… αν μη τι αλλο δεν θα μπορουν να δηλώσουν αγνοια για τα πεπραγμενα τους.

    1. Δεν νομίζω οτι θα είναι αποτρεπτικές. Εαν τους πολυενοχλήσουν δεν θα τις δημοσιεύσουν κιόλας, αφού συνήθως μεγάλες εταιρίες ελέγχουν τα ΜΜΕ και την πολιτική ζωή (σε Ελλάδα και εξωτερικό). Αλλά δεν θα πείραζε να προσπαθήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *