Το κοντινό διάστημα γύρω από τη Γη θεωρείται ότι θα αποτελέσει αργά ή γρήγορα τον επόμενο χώρο πολεμικών επιχειρήσεων στον οποίο θα δραστηριοποιούνται οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη, και είναι ένας ομολογουμένως δύσκολος χώρος, κατά πολύ μεγαλύτερος από τους ωκεανούς, με βασικό χαρακτηριστικό τις μεγάλες ταχύτητες τεράστιων αριθμών αντικειμένων.

Μέχρι πριν από σχετικά λίγα χρόνια, δεν ήταν πολλά τα κράτη που ήταν σε θέση να εκτοξεύσουν δορυφόρους, ωστόσο αυτό έχει αλλάξει, με μεγάλο αριθμό σκαφών σε τροχιά.

Παρόλα αυτά, οι στρατιωτικοί διοικητές που είναι υπεύθυνοι για την παρατήρηση του διαστημικού χώρου βασίζονται ακόμα σε παρωχημένα μέσα και μεθόδους- και για αυτό η DARPA του αμερικανικού Πενταγώνου εκκινεί την πρώτη από δύο προσπάθειες στο πλαίσιο του προγράμματος Hallmark, για τη βελτίωση των αμερικανικών δυνατοτήτων στη διοίκηση και τον έλεγχο στο διάστημα.

Η πρώτη αυτή προσπάθεια, το Hallmark Software Testbed, έχει σκοπό τη δημιουργία μιας αρχιτεκτονικής λογισμικού για σειρά εργαλείων που θα ενσωματώνουν ένα «πλήρες φάσμα συστημάτων και δυνατοτήτων πραγματικού χρόνου».

«Οραματιζόμαστε ένα σύστημα που θα ενσωματώνει πληροφορίες από πολλαπλές πηγές και θα μειώνει δραστικά τον χρόνο που απαιτείται για τη δημιουργία και την εκτέλεση αποφάσεων και την παρατήρηση αποτελεσμάτων» λέει ο Μπραντ Τούσλεϊ, διευθυντής του Tactical Technology Office (TTO) που έχει την επίβλεψη του συστήματος.

Ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε να ενσωματώνει τεχνολογία 3D απεικόνισης, παρέχοντας άνευ προηγουμένου αντίληψη στους διοικητές.

Σκοπός είναι μακροπρόθεσμα η ανάπτυξη μιας αρχιτεκτονικής λογισμικού που θα είναι ευέλικτη, ασφαλής, θα μπορεί να αλλάξει η κλίμακά της και θα είναι ικανή να υποστηρίζει εργαλεία και δεδομένα από σειρά πηγών.

Πηγή: naftemporiki.gr

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: