Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση 8 λέμβων GRC43M στο Πακιστάν

Λέμβος Global Response Cutters (GRC43M). (grc43.com)

Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) ενέκρινε την πιθανή Στρατιωτική Πώληση Εξωτερικού ταχύπλοων GRC43M Cutters στο Πακιστάν και σχετικού εξοπλισμού, εκπαίδευσή, και υλικοτεχνική υποστήριξη με εκτιμώμενη αξία 350 εκατομμύρια $.

Το Πακιστάν έχει αιτηθεί την προμήθεια 8 σκαφών Global Response Cutters (GRC43M) των 43 μέτρων.

Κάθε σκάφος Cutter θα είναι ενα μονού κύτους σχέδιο από ενισχυμένο πλαστικό, κοινώς, GRP-Glass Reinforced Plastic. Η πώληση περιλαμβάνει επίσης 8 ναυτικά πυροβόλα 25 ή 30 χιλιοστών, 32 πολυβόλα M2 HB .50 in, 32 πολυβόλα των 7,62 χιλ., 8 φουσκωτά σκάφη 8 μέτρων, βαλλιστική προστασία σε κρίσιμα σημεία, εξοπλισμό που σχετίζεται με τη διοίκηση και έλεγχο, επικοινωνίες, πλοήγηση, υποστήριξη και ανταλλακτικά, εργαλεία και εξοπλισμό δοκιμών.

Η πώληση αυτή θα ενισχύσει την ικανότητα του Πακιστάν να επιβάλει τους κανόνες δικαίου έναντι των παράκτιων περιοχών του, να διαφυλάξει τις θαλάσσιες ενεργειακές διαδρομές, να αποτρέψει το ξέσπασμα πειρατείας κατά μήκος της βόρειας Αραβικής Θάλασσας και να περιορίσει τη διακίνηση ναρκωτικών και άλλων παράνομων προϊόντων.
Τα σκάφη θα προσδώσουν στο Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν την ικανότητα μέσης και μεγάλης κάλυψης των 660 μιλίων της ακτογραμμής του.

Το συνθετικό Global Response Cutter (GRC-43) προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στις Ακτοφυλακές και Πολεμικά Ναυτικά όλου του κόσμου έναντι των αλουμινένιων και ατσάλινων κατασκευών, περιλαμβάνει και δεν περιορίζεται στα ανώτερα γνωρίσματα βάρους, στα ξεχωριστά θερμικά πλεονεκτήματα, και τις αντιδιαβρωτικές ιδιότητες ενώ παράλληλα μειώνει σημαντικά τα έξοδα συντήρησης/αυξάνεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα του χρόνου στάσης, και οι κύκλοι ζωής των περιπολικών σκαφών.

Χαρακτηριστικά:
Διαστάσεις: 43,4 μέτρα x 7,93 μ. x 2.03 μ.
Ταχύτητα: 30+ κόμβοι
Αυτονομία: 2000 ναυτικά μίλια με 15 κόμβους
Αυτονομία: 1000 ναυτικά μίλια με 30 κόμβους
Επιχειρησιακό περιβάλλον: Εκτελεί όλες τις αποστολές σε θάλασσα κατάστασης 4.
Επιβιώνει σε κατάσταση θάλασσας 6.
Πλήρωμα: Έως 24 άτομα.

Διαφημιστικό βιντεο του GRC-43
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=lsDCVvotLag]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.