Σύμφωνα με πληροφορίες,  την 26η Δεκεμβρίου 2018, από τον ιστόστοπο των Ομοσπονδιακών Επιχειρηματικών Ευκαιριών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), η διοίκηση συμβάσεων του Στρατού αναμένεται να αναθέσει σύμβαση για την παραγωγή συστημάτων ρουκετών πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS). Η προτεινόμενη δράση σύμβασης θα περιλαμβάνει μια δωδεκάμηνη βάση και τέσσερα προαιρετικά έτη μέχρι 343 εκτοξευτές M142 HIMARS, που θα κατασκευαστούν από την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin.

Η απαίτηση αυτή αφορά την παραγωγή νέων εκτοξευτών HIMARS και τις απαιτήσεις υποστήριξης από το 2019 μέχρι το 2023 που περιλαμβάνουν συντήρηση PDDP, εκπαίδευση, υποστηρικτικό εξοπλισμό, δόκιμες πιστοποίησης, αρχικά ανταλλακτικά/εξαρτήματα, λογισμικό, και προσπάθειες αντιμετώπισης των υφιστάμενων ζητημάτων απαξίωσης.

Η προτεινομένη πηγή για την προμήθεια αυτής της απαίτησης ειναι η Lockheed Martin Missiles & Fire Control. Η αμερικανική κυβέρνηση σε διαθέτει αρκετά δικαιώματα τεχνικών στοιχείων που θα επέτρεπαν κάποιον άλλον εργολάβο να κατασκευάσει τους εκτοξευτές HIMARS. Οι εκτοξευτές HIMARS πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις επιδόσεων της οδηγίας υπ’αριθμόν MIS-PRF-35480. Το προσφερόμενο προϊόν πρέπει να πληροί τις απαιτήσεις πιστοποίησης ώστε να επιλεχθεί προς ανάθεση.

Οι εκτοξευτές HIMARS δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 343 μονάδες. Υποστηρικτικός εξοπλισμός όπως τα Basic Issue Items (BII), προσαρμοσμένη ομάδα εκτοξευτών HIMARS, σύστημα φορέα HIMARS, τερματικά πολλαπλών χρήσεων και ειδικά εργαλεία HIMARS, και αρχικά ανταλλακτικά που απαιτούνται για την ανάπτυξη των εκτοξευτών M142 θα πρέπει επίσης να κατασκευαστούν.

Ο M142 HIMARS ειναι ένα σύστημα πολλαπλού εκτοξευτή πυραύλων τοποθετημένο πάνω σε αμάξωμα 6Χ6 φορτηγού FMTV. Η αποστολή του HIMARS ειναι η προσβολή και καταστροφή πυροβολικού, συγκεντρώσεις στοιχείων αεράμυνας, φορτηγά, ελαφριά τεθωρακισμένα και οχήματα μεταφοράς προσωπικου, όπως επίσης και στρατεύματα υποστήριξης και συγκεντρώσεις στοιχείων επιμελητείας. Προσφέροντας την ισχύ πυρός του συστήματος MLRS πάνω σε τροχοφόρο αμάξωμα, το HIMARS, μεταφέρει επίσης ένα ενιαίο εξαπλό εκτοξευτή πυραύλων. Το HIMARS μπορεί να μεταφερθεί από C-130 και μπορεί να αναπτυχθεί σε περιοχές που νωρίτερα ήταν μη προσβάσιμες απο τους βαρύτερους εκτοξευτές.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: