Οι ΗΠΑ θα εγκαταστήσουν μια μονάδα συνδυασμένων όπλων στην Βουλγαρία

Βουλγαρικά T-72 και αμερικάνικά M1A2 Abrams στο πεδίο ασκήσεων Νοβο Σέλο στην Βουλγαρία κατά τη διάρκεια κοινής εκπαίδευσης 13 Ιουνίου 2005. (U.S. Army Photo by Sgt. Kevin S. Abel/wikimedia.org)

Μια μονάδα του Σώματος Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) εξοπλισμένη με άρματα μάχης, ελαφρά θωρακισμένα οχήματα και πυροβολικό θα αποσταλεί στην Βουλγαρία το ερχόμενο φθινόπωρο ως μέρος των Αμερικάνικών σχεδίων για τον καθησυχασμό των Νατοϊκών συμμάχων που ανησυχούν για την εμπλοκή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε ανώτατος αξιωματικός την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015.

Στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Ευρωπαϊκής Διαβεβαίωσης περίπου 155 πεζοναύτες με την Black Sea Rotational Force θα πραγματοποιούσουν εξάμηνες εκ περιτροπής κυκλικές αναπτύξεις στην εκπαιδευτική περιοχή Νόβο Σέλο στην Βουλγαρία. Οι κυκλικές αναπτύξεις θα ξεκινήσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου και τουλάχιστον τρεις έχουν προγραμματιστεί σε διάρκεια μιας περιόδου 18 μηνών.

Ο Ταξίαρχος Νόρμαν Κούλινγ, υπαρχηγός του Σώματος Πεζοναυτών Ευρώπης και Αφρικής, δήλωσε ότι οι πεζοναύτες θα είναι εξοπλισμένοι με τέσσερα άρματα μάχης Abrams M1, έξι ελαφρά θωρακισμένα οχήματα και τρία οβιδοβόλα. Μίλησε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών εξωτερικών του NATO που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ας Καρτερ είπε ότι αυτή την εβδομάδα πως ακόμη περισσότερο αμερικανικό στρατιωτικό υλικό θα σταθμεύσει στην Εσθονία, τα Λιθουανία, τη Λετονία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Πολωνία και την Γερμανία καθώς το NATO επιδιώκει να ενισχύσει τις δυνάμεις του στην ανατολική Ευρώπη.

Ο τελικός σκοπός για την παρουσίαση των μονάδων συνδυασμένων όπλων, όπως και άλλων μέτρων που ζήτησε το NATO και Διοίκηση Ευρώπης των ΗΠΑ, είναι να καθησυχάσει τους συμμάχους των ΗΠΑ και να προστατεύσει την εδαφική τους ακεραιτότητα, είπε ο Λοχαγός Ριτσάρντ Ουλς, ο εκπρόσωπος τύπου του Σώματος των Πεζοναυτών Ευρώπης και Αφρικής.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη διεξάγει τακτικές ασκήσεις με συμμαχικές χώρες. Την Τρίτη στην Ρουμανία, ο ανώτατος διοικητής του NATO, ναύαρχος Μαρκ Φεργκιουσόν, δήλωσε ότι οι πρόσφατες ασκήσεις έχουν αποδείξει ότι η συμμαχία μπορεί να εκπαιδευτεί και να επιχειρήσει σε όλη την βόρεια και ανατολική Ευρώπη.

Σημείωσε, επίσης, ότι το NATO μεταστάθμευσε προσωρινά με επιτυχία την Διοίκηση της Συμμαχικής Διακλαδικής Δύναμης από την Ιταλία στην Ρουμανία για τις ασκήσεις του τρέχοντος μήνα στις οποίες συμμετείχαν 1000 στρατιώτες από 21 χώρες, καθώς η συμμαχία συνεχίζει να εξασκεί τις ικανότητες αντίδρασης στις κινήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία ή άλλες προκλήσεις ασφάλειας.

Απόδοση απο το marinecorpstimes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

10 Απαντήσεις

   1. Τέσσερα; τέσσερα!
    Ἀπό το ὁλότελα.κάτι θα ἦταν:ἕνα για μένα,ἕνα για σένα,ἕνα για τον Τσιμούχα,ἕνα για τον Μανώλη,βάλε και ὀδηγούς,σκοπευτές,γεμιστές,ὀρίστε,ἡ παρέα βολεύτηκε!

     1. Δυστυχῶς,σε σειράς Τ δέν ἔχουμε τίποτε στον ἑλλαδικό χώρο,ἄν ἑνδιαφέρεστε για Κύπρο,κάτι μποροῦμε να κάνουμε.

     1. Kαι βέβαια το καίνε!
      Στην ἀρχή της ὑπηρεσίας τους στον Α.Σ καίγανε πετρέλαιο,ἀργώτερα εἰσήχθη το JP-8 ὡς ἑνιαίο καύσιμο,λόγω του μεγάλου ἀριθμοῦ ἐλικοπτέρων του.
      Ὁ Α.Σ ἔχει μία ΤΑΞΑΣ σε κάθε μεραρχία,και ἐπειδή εἶναι ἐκστρατευτικός,υἰοθέτησε το JP-8 για ἀπλοποίηση της διοικητικῆς μέριμνας.
      Στην Αὐστραλία,πάντως με βεβαιότητα τα κινοῦν με πετρέλαιο,και μᾶλλον και στο Ἰράκ (ὅλοι οἱ χρήστες).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.