Οι ΗΠΑ παρέδωσαν 24 HMMWV στις κοσοβάρικες δυνάμεις ασφαλείας

Είκοσι τέσσερα τροχοφόρα οχήματα υψηλής κινητικότητας πολλαπλών ρόλων (HMMWV) παραδοθήκαν απο τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ) στις δυνάμεις ασφάλειας του Κοσόβου, όπως μετάδωσε το RTK2 που εδρεύει στην Πρίστινα. Αναμένεται ότι αργότερα τα όχηματα θα εισέλθουν στη διάθεση του (μελλοντικού) κοσοβάρικου Στρατού. Η είδηση που αναμεταδόθηκε από σερβικό τηλεοπτικό δίκτυο, B92, υπενθύμισε οτι τον Ιούλιο η κυβέρνηση του Κοσόβου υπέγραψε σύμβαση για την αγορά 51 τέτοιων οχημάτων.

Στην τελετή παράδοσης στις εγκαταστάσεις των δυνάμεων ασφαλείας του Κοσόβου (KSF) παρευρέθηκαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του κρατιδίου και της πρεσβείας των ΗΠΑ. Η συνεδρίαση της Συνέλευσης του Κοσόβου, της οποίας η ατζέντα θα περιλαμβάνει τη δημιουργία του αποκαλούμενου Στρατού του Κοσόβου, έχει προγραμματιστεί για την 14η Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το RTK2 την παραμονή της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Συνέλευσης, Καντρί Βεσελί, θα επισκεφτεί τις ΗΠΑ.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Πρίστινα δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ουάσιγκτον “υποστηρίζει με συνέπεια την εξέλιξη του KSF και τον μετασχηματισμό του σε ένοπλες δυνάμεις” και οτι αυτό θα ειναι ενα “θετικό βήμα”. Επίσης την περασμένη εβδομάδα, μέσα ενημέρωσης στο Βελιγράδι μετέδωσαν ότι φορτία όπλων από τις ΗΠΑ ήταν καθ’οδον προς το Κόσοβο.

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.Com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.