Οι ΗΠΑ παρήγγειλαν κινητά συστήματα πύργων εναερίου ελέγχου MOTS AN/TSQ-135

Ο Κινητός Πύργος Αεροπορικής Κυκλοφορίας (MOTS) AN/TSQ-135 είναι ένα κινητό τακτικό σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να αναπτύσσει ταχέως υπηρεσίες αεροπορικής κυκλοφορίας.( sncorp.com)

Η εταιρεία Sierra Nevada Corporation (SNC) ανακοίνωσε την 31η Δεκεμβρίου οτι έχει αναλάβει από το Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) σύμβαση αρχικής παραγωγής χαμηλού ρυθμού (LRIP) αξίας 17 εκατομμυρίων δολαρίων ($) για την παραγωγή Κινητών Συστημάτων Πύργου (MOTS).

Η σύμβαση περιλαμβάνει την παραγωγή πέντε AN/TSQ-135 MOTS, όπως επίσης και υλικοτεχνικές υπηρεσίες.

Ένα πρώιμα εξελιγμένο MOTS αναπτύχθηκε στο Αφγανιστάν με την 3η Μεραρχία Πεζικού το Νοέμβριο του 2012 και το πρώτο LRIP MOTS παραδόθηκε το 2013.

Ο MOTS AN/TZQ-135 της SNC είναι ένα κινητό, τακτικό σύστημα σχεδιασμένο να αναπτύσσεται ταχέως και να δημιουργεί άμεσα υπηρεσίες αεροπορικού ελέγχου κατά τις αρχικές φάσεις της ανάπτυξης στρατευμάτων.
Διαχειρίζεται υπηρεσίες αεροπορικού ελέγχου κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων και αναπτύξεων και περιλαμβάνει συστήματα για όλες τις κρυπτογραφημένες, και μη, επικοινωνίες και εξοπλισμό υποστήριξης.

Ο εξοπλισμός στεγάζεται πάνω σε ένα ενισχυμένο πύργο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας (ATC) με οργανικά ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη ισχύος 36 kW και μετεωρολογικούς αισθητήρες.

Ο MOTS εχει τη δυνατότητα αερομεταφοράς από αεροσκάφος C-17 και εξωτερικά με χρήση ιμάντων από ελικόπτερο CH-47, διασυνδεδεμένος με άλλα συστήματα εναέριας κυκλοφορίας και διαχείρισης μάχης μπορεί να υποστηρίξει στρατιωτικές αποστολές ATC σε όλο τον κόσμο.

Ο MOTS συμβαδίζει με τους κανονισμούς της Ομοσπονδιακής Διεύθυνσης Αεροπορίας και του Διεθνή Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) και είναι ισάξια ειδικευμένος στην υποστήριξη πολιτικών εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων προσπαθειών ανακούφισης ανθρωπιστικών καταστροφών, κινητών επιχειρήσεων δασοπυρόσβεσης προσωρινές αποστολές ελέγχου πτήσεων.

Λόγω των μηδαμινών απαιτήσεων, ο νέος AN/TSQ-135 MOTS παρέχει δυνατότητες ATC οπουδήποτε στον κόσμο.

Πρόκειται να αντικαταστήσει τους παλαιούς πύργους ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας AN/TSW-7A του Στρατού των ΗΠΑ.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.