Φωτογραφία από την παραλαβή των παραχωρηθέντων ΤΟΜΠ M113A2 απο τα αποθέματα των ΗΠΑ στον Ελληνικό Στρατό. (Υπ.Εθ.Α.)

Οι Φιλιππίνες παραλαμβάνουν 114 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) που προσέφεραν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) δηλώσαν την Πέμπτη αξιωματούχοι της χώρας, ενισχύοντας, με αυτόν τον τρόπο, τον πενιχρά εξοπλισμένο στρατό της για να αντιμετωπίσει τις διάφορες ομάδες ανταρτών που υπάρχουν στη χώρα.

Η Ουάσιγκτον είχε προσφέρει και στο παρελθόν στρατιωτική υποστήριξη στη σύμμαχο Μανίλα, συμπεριλαμβανομένου ενός πολεμικού πλοίου τον προηγούμενο μήνα ως μέρος πακέτου βοήθειας αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων ($) προς τις νότιο-ασιατικές χώρες.

Εβδομήντα εφτά M113A2 εκ των δωρηθέντων ΤΟΜΠ αφίχθηκαν αργά την Τετάρτη και τα υπόλοιπα θα έρθουν τον επόμενο μήνα, ανέφερε στην ανακοίνωση της η Πρεσβεία των ΗΠΑ στις Φιλιππίνες.

Η δωρεά ενισχύει το οπλοστάσιο των τεθωρακισμένων οχημάτων του Στρατού των Φιλιππίνων κατά το ένα τρίτο στα 455, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου Συνταγματάρχης Μπέντζαμιν Χάο.

Ο Στρατός των Φιλιππίνων πρέπει να εγκαταστήσει στα οχήματα τον οπλισμό και τα συστήματα επικοινωνιών, αλλά ο Χαό είπε ότι θα αναπτυχθούν σύντομα.

«Οι δυνάμεις μας είναι τώρα προστατευμένες και θα έχουν μεγαλύτερη ευκινησία επειδή θα είναι μέσα σε ερπυστριοφόρο όχημα,» είναι ο,τι πιο κατάλληλο για το ανώμαλο έδαφος, είπε στο AFP.

Δεν προσδιόρισε που θα αποσταλούν, μόνο ότι «θα είναι σε περιοχές όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο».

Τα οχήματα παραχωρήθηκαν στο πλαίσιο στρατιωτικού προγράμματος των ΗΠΑ εκχώρησης του περιττού εξοπλισμού, αλλά οι Φιλιππίνες πλήρωσαν 67,5 πέσος (1,4 εκατ. $) για να καλύψουν τα έξοδα μεταφοράς, είπαν οι αξιωματούχοι.

Ο Στρατός των Φιλιππίνων είναι άμεσα στους πιο ανεπαρκώς εξοπλισμένους στην περιοχή και είναι αντιμέτωπος επί δεκαετίες με μια πανεθνική κομμουνιστική εξέγερση καθώς και διάφορες παράνομες μουσουλμανικές χώρες στον υποανάπτυκτο νότο.

Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Μπενίνο Ακίνο αναζητεί τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων με την προμήθεια νέων πλοίων και αεροσκαφών κατά τους επόμενους μήνες.

Ο Ακίνο πρότεινε στο Κοινοβούλιο αύξηση της τάξη του 25 τοις εκατό στις αμυντικές δαπάνες για το επόμενο έτος στο επίπεδο ρεκόρ των 25 δισεκατομμυρίων πέσος (552 εκατ. $).

Νωρίτερα αυτό το έτος, ο Στρατός παρέλαβε 28 ΤΟΜΠ M113A2, πολλά εκσυγχρονισμένα με πυροβόλα και τηλεχειριζόμενους πύργους, από το Ισραήλ.

Απόδοση/Μετάφραση απο το DefenseNews.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: