Οι ΗΠΑ πρέπει να αγοράσουν τα γαλλικά Mistral που κατασκευάστηκαν για την Ρωσία

Επιβίβαση θωρακισμένων οχημάτων σε πλοίο Mistral. (MCpl Patrick Blanchard, Canadian Forces Combat Camera. (MCpl Patrick Blanchard, Canadian Forces Combat Camera IS2014-3030-06)

Οι αμυντικοί αναλυτές Gene Germanovich και Noel Williams έχουν καταθέσει ένα ενδιαφέρον σχολιασμό στην ιστοσελίδα War on the Rocks: υποστηρίζουν οτι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) πρέπει να αγοράσουν τα πλοία Mistral που η Γαλλία κατασκεύασε για την Ρωσία (και δεν παραδόθηκαν λόγω των ενεργειών της Ρωσίας στην Ουκρανία).

“Η αμερικάνική αποκτηση αυτών των συστημάτων θα ανακουφίσει ενα βασικό Νατοικό σύμμαχο απο την οικονομική επιβάρυνση που προέκυψε μετα απο την παρακράτηση των πλοίων ως απάντηση στην αδίστακτη συμπεριφορά της Ρωσίας στην Ουκρανία,” γραφούν. “Θα έστελνε ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα στον Πούτιν ότι υπάρχουν συνέπειες που συνδέονται με την επιθετική πολιτική του. Μία τέτοια συμβολική κίνηση θα καθησυχάσει τους νευρικούς συμμάχους στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη παρέχοντας ένα απτό παράδειγμα της αλληλεγγύης του NATO και της αμερικάνικης δέσμευσης στην Ευρώπη. Διπλωματικά, η εξαγορά αυτή θα συμπληρώσει τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του NATO για την αύξηση της ετοιμότητας εντός των θαλάσσιων περιοχών και την ανταμοιβή της Γαλλίας για την γροθιά που δέχθηκε στο πιγούνι για χάρη της Ευρωπαϊκής ασφάλειας. Επιχειρησιακά, τα πλοία αυτά, θα μετριάσουν το έλλειμμα κινητικότητας των δυνάμεων αντιμετώπισης κρίσεων τους Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ που σήμερα είναι στην ξηρά λόγω σοβαρής έλλειψης αμφίβιων πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Δεδομένης της μέτριας τιμής των πλοίων σε σύγκριση με τις εναλλακτικές λύσεις, αγοράζοντας δύο Mistral παρέχει ένα ισχυρό κομπόδεμα για μελλοντική χρήση.”

Περισσότερα εδώ: http://warontherocks.com/2015/05/buying-the-french-mistral-amphibious-ships-is-a-win-win/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.