Άρματα μάχης του Στράτου των ΗΠΑ M1A2 σε σχηματισμό φάλαγγας κατά την διάρκεια κίνησης στα πλαίσια της άσκησης Warrior Focus. (Φωτογραφία: US Army)

Η Τακτική Διοίκηση Διαχείρισης (TACOM) στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (US Army) υπέγραψε με την General Dynamics Land Systems οκταετή σύμβαση ύψους 395 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για την ερευνά, ανάπτυξη, δοκιμή και προετοιμασία της αναβάθμισης των αρμάτων μάχης Abrams στο επίπεδο Engineering Change Proposal 1 (ECP1).

To πρόγραμμα Abrams ECP1 είναι μία προσπάθεια “μηχανικής ανάπτυξης” που επικεντρώνεται στην ενσωμάτωση μιας ομάδας βελτιωμένων συστημάτων σε ενα ενιαίο πρόγραμμα αναβάθμισης του άρματος μάχης M1A2SEPv2. Ο αντικειμενικός σκοπός αυτής της προσπάθειας “έρευνας και ανάπτυξης” είναι να προετοιμάσει το άρμα Abrams να δεχτεί στο μέλλον επιπλέον συστήματα χωρίς να επηρεάζεται η τρέχουσα επίδοση του άρματος. Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (US Army) μελετά να ξεκινήσει την αρχική παραγωγή των αναβαθμισμένων αρμάτων στη έκδοση ECP1 στα μέσα του 2017.

Από τη είσοδο του άρματος σε υπηρεσία το 1980, συνεχείς βελτιώσεις στο άρμα μάχης Abrams έχουν καταναλώσει πολύ από το διαθέσιμο χώρο, βάρος και ισχύ του οχήματος. Το ECP1 πρόκειται να αναπροσαρμόσει εσωτερικά συστήματα για να μειώσει το μέγεθος, βάρος και τις απαιτήσεις ισχύος, δημιουργώντας χώρο για περισσότερες μελλοντικές αναβαθμίσεις. Η προσπάθεια θα περιλαμβάνει την μικρόγραφηση των ηλεκτρονικών, με την εξέλιξη της αρχιτεκτονικής ηλεκτρονικών Line Replaceable Module (LRM), και αυξάνοντας την ηλεκτρική ισχύ μέσω μίας βελτιωμένης γεννήτριας ρεύματος.

Επιπλέον, όταν ολοκληρωθούν, οι αναβαθμίσεις ECP1 θα βελτιώσουν σημαντικά την επιβιωσιμότητα του άρματος Abrams, ενισχύοντας την θωράκιση και προσθέτοντας την δυνατότητα να χρησιμοποιεί προηγμένο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (IED)

To συμβόλαιο πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2020. Το άρμα μάχης Abrams έχει προγραμματιστεί να παραμείνει στην ενεργό υπηρεσία του US Army μέχρι το 2050.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: