Σύμφωνα με τον ιστότοπο Scout, ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) είναι σε τροχιά ανάπτυξης της νέας αναβάθμισης του άρματος μάχης M1A2 Abrams, το M1A2 SEP V4. Με την νέα σχεδίαση, το M1 Abrams θα είναι πιο φονικό, ταχύτερο, ελαφρύτερο, καλύτερα θωρακισμένο, εξοπλισμένο με νέους αισθητήρες και αναβαθμισμένο με νέο οπλισμό.

Για να αυξηθούν οι επιχειρησιακές ικανότητες του M1 Abrams, θα εξοπλιστεί με νέας γενιάς σκοπευτικούς αισθητήρες, συστήματα σκόπευσης και τεχνολογία ψηφιακής δικτύωσης. Οι πρώτες δοκιμές του M1A2 SEP V4 θα ξεκινήσουν το 2021.

Το M1A2 SEP V4 θα είναι αναβαθμισμένο με πολλά εξαρτήματα όπως και ένα νέο τηλέμετρο, έγχρωμες κάμερες, ενσωματωμένα ολοκληρωμένα ηλεκτρονικά, νέο δακτύλιο πύργου, προηγμένους περιβαλλοντολογικούς αισθητήρες, ζεύξη δεδομένων πυρομαχικών, εντοπιστές προειδοποίησης λέιζερ και ένα πολύ πιο φονικό, πολλαπλού ρόλου βλήμα 120 χιλιοστών.

Τα νέα συστήματα FLIR χρησιμοποιούν υψηλότερη ανάλυση και ψηφιακή εικόνα μαζί με αυξημένη ικανότητα εντοπισμού εχθρικών υπογραφών σε μεγαλύτερες αποστάσεις μέσα σε διάφορες σκιάσεις όπως η βροχή, σκόνη ή ομίχλη.

Οι βελτιωμένες τεχνολογίες FLIR βοηθούν επίσης τους αρματιστές να αναγνωρίσουν καλύτερα τις φωτεινές και θερμικές υπογραφές που αναδύονται από στόχους όπως οι εχθρικοί αισθητήρες, ηλεκτρονικά σήματα ή εχθρικά οχήματα. Αυτή τη ενίσχυση παρέχει ένα επιπρόσθετο στοιχείο στο ανεξάρτητο θερμικό περισκόπιο του αρχηγού.

Το πρόγραμμα αναβάθμισης του M1A2 SEP V4 περιλαμβάνει επίσης αισθητήρες οπίσθιας εικόνας και συστήματα εντοπισμού λέιζερ, περιβαλλοντολογικούς αισθητήρες που προσφέρουν στο άρμα μάχης την ικανότητα να προβλέψει και προσαρμοστεί στον μεταβαλλόμενο καιρό ή τις συνθήκες μάχης πολύ πιο γρήγορα.

Το M1A2 SEP V4 θα χρησιμοποιεί το Προηγμένο Βλήμα Πολλαπλού Ρόλου (AMP) των 120 χιλ. που συνδυάζει μια ποικιλία διαφορετικών βλημάτων σε ένα μοναδικό βλήμα το όποιο θα αντικαταστήσει τέσσερα βλήματα άρματος που είναι αυτή τη στιγμή σε χρήση με την οικογένεια του άρματος μάχης M1A2 Abrams.

Ο Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πάνω στο νέο Abrams το ισραηλινής κατασκευής σύστημα ενεργητικής προστασίας (APS) Trophy για την παροχή τακτικής επίγνωσης και προστασίας το οποίο λειτουργεί σε τρία κύρια στάδια: Εντοπισμός απειλής και παρακολούθηση της απειλής όπου επακολουθεί ενεργοποίηση των αντιμέτρων hard-kill (Πολλαπλά Εκρηκτικά Διεισδυτικού Σχήματος – MEFP) και εξουδετέρωση της απειλής. Η διαδικασία εξουδετέρωσης εκτελείται μόνο αν η απειλή πρόκειται να χτυπήσει την πλατφόρμα.

 

Αποδοση/Μετάφραση απο το armyrecognition.com για την Προέλαση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: