Οι ΗΠΑ χαμηλώνουν τις τιμές όπλων για τις ξένες χώρες

©Christophe Archambault/AFP | Επισκέπτες περπατούν δίπλα από εξοπλισμό των ΗΠΑ που εκτίθεται στην διεθνή αεροπορική έκθεση Παρισιού στο “Le Bourget”. 21η Ιουνίου 2017.

H υπηρεσία ασφάλειας και αμυντικής συνεργασίας (“DSCA”) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα οτι μειώνει μια επιπλέον χρέωση στα αμερικανικά αγαθά που πωλούνται στο εξωτερικό από το 3,5 τοις εκατό στο 3,2 τοις εκατό, μειώνοντας δραστικά την τιμή που πρέπει να πληρώσουν οι ξένες χώρες όταν αγοράζουν όπλα μέσω του συστήματος στρατιωτικών πωλήσεων εξωτερικού (“FMS”).

Η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουνίου. Η χρηματοδότηση από την επιπλέον χρέωση χρησιμοποιείται για την στήριξη των διαδικασιών των “FMS”, με τις οποίες η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) ενεργεί ως μεσολαβητής για τη βιομηχανία και τον ξένο πελάτη, χρησιμοποιώντας το σύστημα προμηθειών των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση προκύπτει μέρες μετά την θέσπιση ενός νέου πακέτου νόμων για τις μεταβιβάσεις συμβατικών όπλων και ανεπάνδρωτων συστημάτων στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ώθησης για την αύξηση των πωλήσεων όπλων των ΗΠΑ στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της “DSCA”, οι ΗΠΑ, κατά το οικονομικό έτος 2017, πώλησαν όπλα αξίας $41,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεσώ της διαδικασίας “FMS”. Σύμφωνα με αυτά τα αριθμητικά στοιχεία, οι ΗΠΑ αποκτήσαν σχεδόν $1,46 δισ. μέσα από την χρέωση του 3,5 τοις εκατό. Μειώνοντας την στο 3,2 τοις εκατό αυτήν την τιμή θα μειωθεί περίπου στα $1,34 δισ.

Ο επικεφαλής της “DSCA”, αντιστράτηγος Τσαρλς Χόπερ συνέδεσε απευθείας την μείωση της χρέωσης σε αυτόν τον ευρύτερο στόχο, λέγοντας στην ανακοίνωση ότι η αλλαγή “θα μειώσει άμεσα τα κόστη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων για τους διεθνείς εταίρους μας”.

“Αποδεικνύεται η δέσμευση του υπουργείου άμυνας για να αλλάξει μόνο ότι είναι αναγκαίο ώστε να υποστηρίξει τη διαχείριση του προγράμματος ‘FMS’ το οποίο περιλαμβάνει τις πωλήσεις των αμυντικών άρθρων, αμυντικών υπηρεσιών και στρατιωτικής εκπαίδευσης”, πρόσθεσε ο Χόπερ.

Aaron Mehta

Απόδοση/Μετάφραση απο το “DefenceNews.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.